Въпроси за наложителни ремонти на Focus 1.6 TDCi

Започната от Shrek, 17 Декември 2014 00:03:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Shrek

Здравейте,

От седмица станах собствени на Focus 1.6 TDCi 2005 година, който обаче освен външни драскотини тук там  си има някои забележки нуждаещи се от ремонт преди да започна активно да го използвам. Тъй като това ми е първият Форд и сервизи, квалифицирани майстори и т.н. са ми пълна мистерия го закарах в Мото Пфое в Младост за диагностика и да ми кажат къде какво има да се прави по него. Доволен съм от обслужването, обясненията и работата, но ми казаха да не го шофирам преди да се отстранят основните проблеми, в което засега им вярвам. В общи линии изключвайки козметичните проблеми това е присъдата:

• Тръба между турбо и интеркулер
  • Разбита шайба колянов вал
  • Счупена букса на алтернатор
Като общо за удоволствието ми искат 924 лв. за части и около 100 лева за труд.

Въпросите ми са: до колко са реални тези цени на части, какво ви е мнението за сервиза и има ли възможни алтернативи?
Най-малкото след плащането на колата, прехвърляне и наближаващите празници, изваждането на още 1000лв за ремонт ще ме убие, а не ми се чака до февруари за да се порадвам на придобивката си. Най-малкото не очаквам скоро да продам сегашният си автомобил. Отделно има други неща, но те са козметика, която съдейки по темите, които разгледах днес тук, определено основно ще променя.

Dobrin_Todorov

Май само демферната шайба ти е по-скъпичка / около 300 лв/...
Според мен за всички части повече от 450лв. е нереално.

Pyrhel

За сервизите не само че има алтернативи, а е и силно препоръчително да се използват. Всеобщото впечатление от МП е крайно отрицателно и има единици, които са ОК с това, което правят. Разгледай темата за препоръчаните сервизи.

По повод тръбата, предполагам, че е пластмасовото гофре над мотора, то е скъпичко, 100+ лева. Преди да се втурнеш за смяна на шайбата, мини да я видят другаде, МП обичат да товарят.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

Shrek

Здравейте! След кратко проучване никъде не успях да намеря достатъчно добра оферта, която да измести тази на МП и съответно направих ремонтите там. След получаването на колата обаче се появи и един проблем. Момчетата са обновявали софтуера и съответно в момента когато ускорявам вратите се заключват, а при намаляване се отключват, а това ме побърква. За едни 30-ина километра се отключиха и заключиха поне 20 пъти. Имате ли представа как мога да коригирам това поведение или пак трябва да я карам в МП за да оправят каквото са й правили?

Весело изкарване на празниците на всички!

Pyrhel

Като си тръгнал да се прецакваш се връщай да я донасерат :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.