И ЕКО не издържа на българския манталитет...

Започната от Bobi, 29 Септември 2011 03:01:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

С голяма неприязън почвам тема за любимата ми бензиностанция ЕКО. Явно, най-накрая и тази верига не издържа на гениалния ум на българската особа...За какво става дума? Ще копирам мнение на колега от Пежо форум, а вие си преценете сами.

"Ако има тема по въпроса, кой къде зарежда може някой мод да премести тази там. Аз не открих нищо с търсачката.

Едно време бях доволен от Еко, но ето че дойде денят в който ме отвратиха - днес.
Бях слушал всякакви истории, но вече си имам своя, която да разкавам на децата си.

Ето и историята:

Става дума за търговския обект, който се намира на ъгъла на бул. Цар Борис III и околовръстен път в София. Според техния сайт адреса се води бул. Цар Борис III - http://www.eko.bg/gs.aspx?name=bg_bg_София_9.gs.jpg&lan=1

Днес сутринта около 09:20 отидох във въпросния обект да заредя гориво. Реших да налея 95 кинитрон(този с добавката), на една от средните колонки (3та), дойде служителка на бензиностанцията да ми съдейства. След уточнение за каква сума, и какво гориво започна да сипва, но ми направи впечатление, че брояча мърда с някакви стотинки, ту почва... ту спира, а служителката явно (стискайки и отпускайки) се опитваше да накара помпата да заработи. Станах доста мнителен и реших аз да си налея, помолих я да ми даде пистолета за да опитам аз. Видях, че абсолютно нищо не се получава и извадих пистолета - оказа се абсолютно СУХ(огледах го добре, помирисах го,.. не беше ползван от седмици), не беше пуснал и какпка, а на брояча се мъдреха 2 лв и стотинки. Попитах как е възможно това, но служителката каза, че ще извика управителката.
Същата дойде и започва да ми обяснява(с огромна усмивка) как помпите били виновни, че като имало въздух спирали и т.н. Аз и казах, че проблема е в това, че не ми е сипана и капка бензин, а брояча отчита 2 лв, като междувременно бях оставил пистолета настрани, никой не го пипаше и сам стигна до литър и нещо(според брояча) и вече показваше близо 3 лв!! Показах и го с въпрос, тя съответно каза, че фирмата дето подържа машините била виновна, нямало да ми искат пари ... и т.н.
На въпроса ми как ще им се отрази една проверка, тя доволно отбеляза, че нямала проблем, защото колонката имала стикер.

Много яко, нали!"

Линк към цялата тема: ТУК

Alexi

това е технически проблем с колонката ,случва се все пак е техника .. около 1 литър е максималното количество което може да се отчете без реално зареждане и се получава когато не държи възвратен клапан в колонката и горивото "пропада" по трасето .. в следствие при обезвъздушаването се отчитат количества между няколко стотинки и 1 литър ..

petarrs

Цитат на: Alexi в 29 Септември 2011 09:38:21
това е технически проблем с колонката ,случва се все пак е техника .. около 1 литър е максималното количество което може да се отчете без реално зареждане и се получава когато не държи възвратен клапан в колонката и горивото "пропада" по трасето .. в следствие при обезвъздушаването се отчитат количества между няколко стотинки и 1 литър ..

Бил съм свидетел на това доста пъти. Наистина проблема идва от клапана. Не са виновни от бензиностанцията, освен с това , че не са отстранили проблема веднага.

beware of the monster

Alexi

те не могат да го отстранят .. с това се занимаваме ние сервиза ,като си има срокове в които да се свърши и като цяло обикновено си продават така доста време особено ако пропуснат да се обадят че има проблем

Bobi

Как не са  виновни бензиностанциите ? Наистина ли го мислите това? Не обвинявам ЕКО, а нашите мишки, че не следят за техническото състояние на съоръженията си. На мен, като клиент, ми дреме на шапката кой се занимава с ремонта им, но ако това ми се случи на мен, ще ги наредя всичките до управител на масите и ще ги пона по ред...

pantata

Проверки се правят редовно. Имам приятели работещи на бензиностанция и съм присъствал на проверка. Взима се мерилка и се слагат 20 литра, допустимото отклонение е 200 мл. А тези там просто не са си повикали техниците. Не ги защитавам, но пък поне горивото им е хубаво.

Alexi

допустимото отклонение по БДС е до +-0.5% или на мерилката от 20 литра е +- 100 грама .. за LPG е до 1% .. много малко колонки имат склонност да мърдат самоволно от тия показания ,персонала няма възможност да я пипа ( това не означава че няма кражби ,имало е и ще има )

pantata

Писах по смътен спомен, ти си по-запознат.  (thup)