Съвет при избор на автомобил

Започната от Svetli91, 24 Декември 2014 22:54:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Svetli91

Здравейте,
Първо искам да ви пожелая ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!
А сега на въпроса, предстои ми покупката на нов автомобил, който всъщност за мен ще е първи личен. Най-накрая посъбрах пари и сега идва въпроса, какъв точно?
Сумата която мога да отделя е до 3500лв., като искам колата да е здрава, комфортна, икономична и по възможност седан, като гледам годината на производство да е след 2000г. и мощността до 100конски сили. Четох и питах доста хора,но няма консенсус относно това Френска, Немска, Японска; дизел, бензин...
Общо взето всеки съвет ще ми е от полза : ))
Благодаря предварително за помощта! 

hotblooded

Ford Мондео  Mк2 1.6 бенз или 1.8 дизляк е твоята кола

martin1977

Във форум на Форд ще ти препоръчат Форд, ако пишеш в Рено, ще кажат Рено .... логично е и ако питаш в различни форуми, накрая няма да купиш нищо. Каквото ти е на сърце, това вземи. Няма хубави и лоши коли, има по-хубави и по-лоши. Опасявам се, че бюджета ти е нисък за кола след 2000 година. Не забравяй, че имаш регистрация, такси, обслужване, ремонти и т.н. Нали не вярваш, че ще вземеш кола на 15 години и ще се качиш без да ремонтираш нещо - въпроса е да е по-малко, но това е късмет. Така че ако я вземеш за 3, хубаво е да имаш поне 5 ... не го вярваш, но няма да усетиш как ще се изпарят покрай колата за отрицателно време. Особено ако искаш всичко да е наред. Ако искаш после евтино да се возиш, вземи дизелов Фокус или Фиеста, но обикновено на тия години дизелите са на 500 000 + км. и се чупят за норматив. По-вероятно е да попаднеш на не толкова каран бензинов автомобил, но е хубаво да се газифицира, което оскъпява проекта. За Мондео не говорим, защото след 2000 са цифра и по-скъпички за поддръжка. За Мондео преди 2000 (МК2) се вписваш в парите, а и не е никак лоша кола, но пък вече е морално остарял модел и повечето от тях ги е нападнала чумата (ръждата). Съвета ми е да събереш поне още 2000 и да си вземеш нещо по-добро.

Иван Вълков

Форд Mondeo Mk3 2.0 TDDI, 90 Hp
Форд Focus MK1, MK1,5 1.6i, 100Hp, 1.8 TDDI, 90Hp

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

Аз съм на малко по-различно мнение - Фокус 1.6 бензин. 1.8 дизела е по-скъп за гледане - 2 ангренажа, дърти помпа и системи за автоматична газ...
Фокусът в повечето случаи не е седан, но 1.6 в Мондео си е мъчение.
А МК3 за 2000 лева - опазил те господ :) Не мислиш да дадеш всичките пари за кола и после да седи без да можеш да я регистрираш и да й смениш маслото и ремъка, нали?
Няма да намериш кола, която да е комфортна, да харчи малко и да е евтина едновременно, така че можеш да хвърлиш око и на 1.6 фиестите.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ihovahi

Ванката те е насочил. Ако решиш разгледай обявите из сайтовете. Провери и за форумни коли (поне ще знаеш история и как е поддържана). Едва ли колите са чак на 500 к км., но все пак имай едно на ум.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Alexi

Фокус 1 ,1.6 98-99г .. не е "комфортен седан" и не е след 2000 но се вписва в бюджета ( който е малък за всичко изброено като изисквания ) и е здрава и евтина за поддръжка кола ..