Фланци aka Wheel spacers

Започната от Bobi, 07 Февруари 2013 08:01:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Заглавието подсеща за идеята... Та, какво ви е мнението за фланците? Какво печелим, какво губим? Какво ви е личното мнение - заслужава ли си или не? За какво да внимаваме? Кои са добрите производители ? Обмислям поставянето на фланци в комбинация със снижаващи пружини 30 мм и всякаква информация би била полезна.

Alexi

такива фланци са необходими ако искаш да сложиш джанти с по голям офсет от колкото позволява главината .. при всички останали случаи не са необходими .. твърде разкрачените гуми стоят грозно и значително увеличават товара върху лагерите на главините ..

hotblooded

Няма да спечелиш почти нищо полезно. Ще сменяш лагери на главините по често. Ако няма да изнасилваш двигателя - гуми 225 ти стигат, може да ги слагаш и без фалнци, само намери джанти 7J

Bobi

Джантите ми са 7J. Питах, защото не знам почти нищо за тях. Но честно казано, не съм чел някой да е ревнал за главини...

hotblooded

Цитат на: Bobi в 07 Февруари 2013 09:31:00
Джантите ми са 7J. Питах, защото не знам почти нищо за тях. Но честно казано, не съм чел някой да е ревнал за главини...
Ами не е толкова лесно да замине оригинален лагер....  Вместо 200-300 к км ще заминават на 100 да речем. Но изместването на средата на колелото навън променя изцяло разпределението на натоварването по цялото окачване. Разширяваш следата и уж трябва да си по-стабилен напречно, но ще увеличиш радиуса на завиване (по трудно ще я вкарваш в завои). Ако широчината на гумите(джантите) ти е достатъчна за мощността на двигателя - не пипай следата (коловоза).

whaaazp

За Фокус МК1 се предлагат фланци 12,5mm, които се поставят между главината и носача на задницата за подобряване на стабилността. По този начин не се товари лагера повече. Мисля че оригинални има и 10mm. На други фирми има и по-широки - 20mm.

При Фокус много хора се оплакват, че при висока скорост в завой задницата поднася леко. До колкото съм чел отзиви, след поставяне на тези фланци /разширители/ това се коригирало...

п.с. Финис номера им е: 1033601 Стават за Фокус МК1, МК1.5, Пума, КА, Фиеста МК 4, 5, 6