Луфт във водачите заден апарат Фокус.

Започната от baro, 23 Ноември 2014 10:31:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

baro

Здравейте колеги.
Монтирах на Фиестата задни дискове от Фокус,но забелязах че по вътрешната страна на диска накладката не търка по цялата широчина на диска. Другото което забелязах при обезвъздушаването ,че самия апарат се усуква на една страна. Предположих че ще е от водачите, но по тях няма видими следи от износване и си имат солидно количество смазка. При проверката им се оказа ,че единия има по-голям луфт спрямо другия. При размяната им няма промяна в луфта, това означава че самото легло на водача е износено. Някой сблъсквал ли се е с този проблем ,и какво може да е решението му?

Pyrhel

Здрасти, на апаратите от Фокус водачите еднакви ли са? Имам предвид, че някои са с пластмасова втулка на единия и леглата са с различни диаметри. Мисълта ми е, че старият им собственик може да е сменил 1 или 2 водача заради развалени резби.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

baro

Ами направо ме заби. Само ги извадих и ги огледах, самото легло не съм го гледал обстойно. Значи водачите трябва да са с различен диаметър така ли?

Pyrhel

Не знам при Фокуса дали са с различен, давам го като идея, защото при Мондеото са различни и не трябва да се сменят местата им. Иначе са заменими от предни/задни апарати, но поради обърнатите апарати отпред и отзад, ако този с пластмасовата муфа е отгоре на предния апарат (например, не помня позицията), на задния ще е отдолу.

Идеята ми беше, че е възможно и при Фокуса да са различни и ако е разбил резбата да е сложил предния им собственик какъвто водач е имал.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.