Пуши синьо сутрин при палене . фокус мк1 1.8тдди

Започната от dobatavision, 25 Октомври 2014 19:01:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dobatavision

Сутрин като е към 0 градуса и като запаля пуши синьо като на масло, като поработи 1 мин изчиства напълно...
Маслото го смених преди 1 седмица форд формула 5w30 както си трябва .
От какво може да е този проблем ?

Иван Вълков

А оборотите как са - играят ли? Според мен си погледни и подгряващите свещи. Много вероятно е и да имаш гумички на клапаните за смяна. Колко е приблизително разхода на масло при последната смяна?

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

dobatavision

Свещите не съм ги проверявал, маслото за 12 000км не ми мръдна изобщо на пръчката пак същото 5в30.
Оборотите загряла са 750 но като е много студена стоят 1 идея по-високи към 800 , не играят изобщо...

Иван Вълков

Виж си свещите и изчисти ЕГР-а. Щом иначе маслото не го пипа, а и щом след минута-две се оправя предполагам са подгряващите свещи, остават да работят още минута две след като си запалил.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

dobatavision

Мерси колега, ако се наложи да сменям 1 или 2 свещи става ли само тях да сменям или най-добре 4 нови еднакви ?
Може ли да ги замеря с мултицета докато са монтирани но с откачен +сов кабел 1 по 1, ако ДА какви стойности трябва да имат работещите ?

Иван Вълков

По принцип се сменят и 4-те. Могат да се замерят с ампер клещи, мултицед и т.н. но най сигурен начин е сваляне и директно на акумулатора. Така се прави проверка и къде грее самата свещ - трябва да почервенее върхът.

moni74

Сменяй всички, че моите бяха 2-3 вида - все различни :)

----------------------------

dobatavision

Проверих свещите 3 от тях НЕ работеха , 4-те бяха еднакви BERU .
Сложи 4 нови пак BERU  25лв бройката и сега всичко е супер няма пушек, пали моментално !
Мерси колеги !

marti1996

Купих моя фокусник лятото не усещах проблем в паленето наскоро почнаха да играят при палене до 1000-1100, 3 свещи от 4 бяха аут.