Настройка на времето на осветлението при Ghia

Започната от Raka77, 25 Септември 2024 19:15:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Raka77

Здравейте колеги, предполагам само джията има толкова лампи да светят като отключиш или отвориш вратата,свети като коледна елха.забелязвам,понеже е работна колата и я карам от време на време,че като отворя багажника, докато е отворен свети и цялата налична подсветка,плафоните съм ги спрял ама лампите под огледалата вътре в краката и багажника продължават да светят.на мен ми трябва време да си натоваря инструментите и на покрива каквото трябва,и хоп акумулатора пада,не че не е за смяна ама ме притеснява за новия да не го скапят пусти и лампи.та може ли да се настройват някак си за време да гаснат дори и при отворена врата-багажник.ако някой има поглед върху нещата,моля да сподели.

Ozzie

Може да се зададе време. Чрез FORScan или ELMConfig.

P.S. Няма да е лошо да редактираш заглавието на темата по начин свързан с питането, примерно "Настройване на времето за осветление в салона на ....". Според ограничението на броя символи за заглавие.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Raka77

Свалих elmconfig ама не мога да инсталирам,нещо не правя както трябва или трябва някаква регистрация?

Ozzie

Никаква регистрация не е нужна. Програмата е безплатна, освен това е с директно изпълнение, т.е. дори не е нужно да я инсталираш на харда.
Ако не си изтеглил и стартирал файла ELMConfig Runtimepack, то свали го, стартирай го и виж дали ще стане. С малко усилия можеш да намериш информация, как работи всичко.

https://fordcom.de/elmconfig/
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Raka77

Здравейте,някой може ли да обясни как мога да настроя подсветката на колата да гасне след 20 секунди да кажем дори при отворена врата или багажник, изобщо възможно ли е.форскана го имам ама не знам къде да вляза.

Ozzie

Би трябвало да се конфигурира в GEM модула, но адаптера трябва да може да чете MS-CAN протокола и програмата да е с Extended License.
При първоначална регистрация във форума имаш два месеца гратис. Във всички останали случаи си плащаш годишен лиценз като поп. Последно беше между 25 и 30 лв.

Raka77

Ozzie

perun

Правил съм го с Аутоком/Делфи и става. За  други устройства не мога да кажа

Raka77

А можеш ли да опишеш по точно какво си правил.

perun

При отворена само пета врата свети само в багажното. При централно заключване всичко гасне веднага.

Raka77

Това звучи много добре.благодаря перун.ози, явно не съм първият,не само мен ме дразни че свети навсякъде при товаро-разтоварни работи.това се отнася за Джия изпълнението,не знам дали другите имат толкова подсветка.

Ozzie

Винаги може да отключиш само вратата на багажника от дистанционното. Тогава ще свети само плафона за багажника.

P.S. В крайна сметка, смени ли акумулатора? Минали са шест месеца, откакто си пуснал темата.

Raka77

Това не съм го пробвал,и да,смених го,не ми се трепери всеки път като оставя отворено.

Ozzie

Седем крушки (ако светят и плафоните в купето), дето са по 5 вата всяка са 35 вата консумация. Не знам, какво толкова те притеснява, колко време ще светят, след като акумулатора е нов?

ivchotr

Ако останат да светят тези 35 вата и не се кара 8 - 9 дни, в акумулатора няма да остане никакъв ампераж. Той ще се е скапал и няма да върти стартера далеч преди това, де.

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 04 Февруари 2025 19:45:12Ако останат да светят тези 35 вата и не се кара 8 - 9 дни,
да де, ама не разглеждаме такъв случай

Raka77

Е аз ги подмених с лед крушки за по сигурно  ;D .идеята е да си седнеш в багажника с отворена врата без да се притесняваш за акумулатора.

ivchotr

Аз като правя нещо дълго време с отворен капак на багажника, просто поставям резето на бравата му в заключено положение. С пирона на ключа ми отнема 2 - 3 секунди това упражнение. По този начин плафонът гасне, все едно капакът е затворен. Когато дойде време за затваряне на капака, отключвам резето или с бутона на ключа или с онзи в купето и затварям.

Raka77

Мчи то си требе ъкъл (tooth) ще пробвам и това.благодаря за отговорите.

zz_stefanov

ЦитатПубликувана от ivchotr - Вчера в 19:45:12
Ако останат да светят тези 35 вата и не се кара 8 - 9 дни, в акумулатора няма да остане никакъв ампераж. Той ще се е скапал и няма да върти стартера далеч преди това, де.

Няма как да се случи това. След време, мисля че 2 часа, без никаква интервенция по колата контролера гаси всичко.

ivchotr

За кой контролер става въпрос във Фокус-1, че да го намеря и да му презапоя спойките :D Щото на дизеляка ламБата в багажника два пъти му сваля акумулатора и за малко да го (bi)

zz_stefanov

ivchotr

Нищо, де. Случва се. Новото си е по-ново, откъдето и да го погледнеш.