Две по-стари или една по-нова?

Започната от didon80, 14 Януари 2018 15:59:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

didon80

Какво предпочитате две по-стари коли или една по-нова? Например мондео 3 и фиеста 6 или мондео 4? Реално зависи дали са нужни две коли, една малка за в града и една голяма за навън. Но пък да се поддържат две ще е по-скъпо отколкото една. Вие как мислите? Аз се чудя дали да взема една фиеста или пък да продам мк3 и да взема мк4!

Alexi

въпроса може да се зададе и за жени ,и се избистря какво му трябва на човек :))

Marlboro

Ако ти е нужна втора кола, купувай. Ако не ти е нужна и мк3-то не дава ядове, дръж го и събирай за мк 5  (tooth)
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

ivchotr

Втората си заслужава, ако не гълта много режийни. Аз от години държа две. Сега на щерката е в бокса и разтрива резервната :D

exclusiveremix

Твърдо  за две съм аз.Както в момента се случва с нас ...фокусника в гаража,разтрива се фиестата.Като нищо с парите от двете можеше да се купи мондео тренд дизел.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

didon80

Винаги съм бил с една и ми е достатъчна. Оглеждам се за мк4 но предлагането е много слабо. Нямам грижи с мк3 за момента. Лошото е че няма такова мк4 какво искам. Ще продължавам да чакам да излезе нещо което си заслужава.

hotblooded

Ако има кой да кара втората (почти) всеки ден - да.  Но ако да имаш две, означава едната да не се кара - не ти трябва.  Само смени разходите и виж че за веднъж - един два пъти в седмицата градско по добре си викай такси... 
Колкото до Мк4 - аз от търсене на точно определена Мк4, накрая смених марката... 

didon80

И аз се опасявам че има вероятност да се насоча на другаде в случай че не намеря това което искам при Форд.

jo_jo

мк4 не е удобна градска (широка е), преди имах един ровър 200... липсва ми :)

Иначе, аз така попаднах на форд, търсех октавия или авенсис

Pyrhel

За мен е доста безмислено да се държат две коли, ако идеята на втората да е "резервна", егати живота - съзнанието ми да е в това, че колата ми ще се развали, 1 месец няма да я оправя и ще карам резервната...

Ако сте двама и на двамата ви трябват коли - разбира се, че 2. Както казва Иво - ако е за веднъж-два пъти в седмицата, много ясно, че такси...
За мен има и друг важен въпрос - трябва ли му на човек най-голямата кола от гамата, или може да вземе по-компактна и по-нова? Например няма да е Мондео, а Фокус, няма да е 2.2, а 1.6, няма да е Titanium S/X, а нещо средно и хоп, на същата цена - 5-6 години по-нов автомобил :) И да не забравяме, че 6 години са 250-300 хил км навън, определено бих предпочел този вариант.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Аз го играх това и наистина ако няма кой да кара втората или се кара много рядко е безмислено да се държи. Имаш текущи разходи за гражданска, данък, преглед, отделно ако нещо се развали по нея. Трябва да се чисти, да се зарежда акумулатора (или да се припалва, кара понякога...), да отидеш и нея да я чистиш и т.н.
Ако всичко това ти е о.к взимай втора (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.