Гайки от лети на железни джанти

Започната от Georgi89, 21 Октомври 2014 17:13:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Georgi89

Колеги може ли да се използват гайките от лети джанти на мондео мк3 на железни такива?

Поздрави!

hotblooded

Ако са с раздвижния конус - НЕ!

Georgi89

Благодаря колега ще проверя какви са.

Pyrhel

Цитат на: hotblooded в 21 Октомври 2014 17:42:09
Ако са с раздвижния конус - НЕ!
Иво сигурно ли е това? На други коли от алуминиеви стават на железните, но "конусът" понякога дрънка - нали не е прилепнал на джантата.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

G_o_c_e_v

По принцип трябва да станат и ще кажа защо мисля така. Караш лятото с лети джанти и един нагъл гвоздей ти пука гумата. Резервната е желязна и ако нямаш гайки за жЕлЕзото, какво правим? Дори и с раздвижен конус, предния край на гайката (частта, която не се върти) е съвместима с железните джанти, за да може да си сложиш резервната и да се придвижиш до гумаджия.
п.п. Отделно от това и се сетих, че Алекси така си кара зимните железа, с гайките от летите джанти.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

hotblooded

На оригиналните железарки гайката с раздвижен конус не ляга с конуса, а с неподвижната си част и не обира плътно "леглото" в джантата. С две думи - не "хваща" добре. Пробвах на моите когато не можах да намеря къде съм скрил гайките за железарките миналата есен... Като си на зор, за временно става, но не е хубаво... може да си прецакаш гайката или джантата. На друга кола с неправилните гайки си прецаках джаните

martin1977

Не е желателно да слагаш гайки за ал. джанти на железни и обратното. И един съвет от мен- ако ще взимате гайки за ал. джанти- задължително с раздвижен конус. А на въпроса за резервната гума- просто в колата ми има 5 обикновени гайки за железната джанта ако се наложи употребата и.

Georgi89

Благодаря Ви за изчерпателните мнения, ще си купя и гайки за железните джанти. Иначе проверих моите гайки на летите джанти и те са с раздвижен конус (очакваше се).

Поздрави!