Смяна на спирачна течност

Започната от Bis70, 19 Март 2015 23:10:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bis70

След като вчера смених дискове и накладки, днес реших да проверя и спирачната течност,и ... ??? . При теста показа кипване при 140 градуса, което е направо рецепта за сериозни неприятности. Отделно, имаше и доста въздух в системата. След смяната, разликата в поведението на спирачките е осезателна. Като попрочетох, видях, че е препоръчителна смяната на спирачната течност на всеки две години. Тя е хигроскопична, и старее. Демек, при по-екстремно ползване на спирачките, примерно при спускане по планински път, абсорбираната вода започва да се изпарява и... педала потъва. В сервиза, който ползвах(Дунев мотор спорт), освен че смяната отне точно 10 мин., междувременно направиха проверка на окачване и хидравлична с-ма.-безплатно. Струваше 50 лв. вкл. самата течност. Хареса ми и че не се чака. Отидох без предварително записване, и, веднага ме приеха. Според мен, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА манипулация.

Vanko

С машина ли се налива новата течност?

Bis70

Bis70

Забравих да питам, дали е DOT 4, или 5.1, но това няма особено значение. Съвместими са.

Septerra

Ходил съм в същия сервиз за реглаж на фарове и преден мост, мога да кажа, че съм доволен. Още тогава ми препоръчаха смяна на спирачна течност, но сега ти ме убеди да го направя. Ще прибавя и нови предни дискове, че тези малко кривеят, и ще видим дали ще започне да спира като хората колата. :)

Mondeicho

Аз  сложих на АТЕ, DOT 4, такава я дават заводско. няколко месеца вече няма проблем.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

К.Методиев

Аз моята я смених скоро също и преди и сега разлика нямам, но старата ми беше на около 3 години.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.