Нафтова Помпа

Започната от Dmitarcho, 09 Юли 2014 21:10:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Има ли разлика в помпите при 115 и 130 коня ? За МК3 TDCI 2.0 Л

Тези номера, имат ли някакво значение за самата помпа, или са някакви серийни номера ? Това, че са различни чисълцата ... трябва ли да има нещо притеснително ?
Ръца Пръца

Pyrhel

Нямам идея, а в нета има противоречива информация. Предполагам, че дори и да не са еднакви са взаимнозаменими и няма да има разлика в поведението на колата. Най-хубаво е да се види при какви налягания работят 115 и 130 коньовите версии.
Последните 2 букви са ревизия на частта, в средните 5 символа означават каква е частта, а първите 4 - различни модели. Много често обаче въпреки разликите в първите 4, частта е напълно 1:1, така и не съм открил защо имат разлики в номерата. Така беше и с моите турбини - от 2.2 са и 2те, и 2те са от евро 3, а са с различни номера...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Благодаря ;) Втората /по-голямата снимка/ е моята помпа 130 коня, 2003-та година, ръчни скорости. Първата снимка е същото Мондео, Автомат, 2005-та мисля, че беше. Помпата е проверяване в МП и налягането било нормално. Като са оглеждали помпата, са забелязали някаки силикони по нея, и има  съмнения да не е слагана от 115 коньов мотор. Не съм го чувал 2-3 дни момчето, не знам какво е станало. Най-веротно ще се праща в Пловдив помпата за диагностика, че на МП да им нямаш хич доверие ;)
Ръца Пръца