Удобна ли Ви е седалката?

Започната от ipar, 29 Септември 2018 11:52:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ipar

Здравейте, карам Мондео 2008-2010 2.0 Tdci и честно да си кажа ами много е неудобно не мога да разбера дали е от педала на газта или от седалката, но ме боли десният крак. Четох, че по чуждите форуми се оплакват, някой да има същият проблем и как може да се реши?

Mondeicho

Един приятел се оплаква от седалките на новата Октавия, аз от моята съм доволен.  Какви са твоите, кожа, плат, рекаро?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ipar

Обикновена е. Аз скоро се вози в една Октавиа 2015 полукожа и беше много удобна щом за 600 км не усетих дискомфорт.
Ето я на снимка

ivchotr

Странно, на мен пък всички седалки са ми удобни. Карал съм коли като се почне от Трабант, мине се през Москвич и Жигули, през Опел, Форд, Тойота и т.н. и всякакви СУВ, през бусове, та до ЗиЛ 130, БТР 60 ПБ и МТЛБ. Само при ГаЗ 66 (така наречената Виетнамка) е малко спъната ситуацията, ама то там и няма как - все пак колата е създадена за тежък офроуд с голям товар.
Нещата май опират до правилната настройка на облегалката и отстоянието до педалите.

ipar

Цитат на: ivchotr в 30 Септември 2018 11:56:49
Странно, на мен пък всички седалки са ми удобни. Карал съм коли като се почне от Трабант, мине се през Москвич и Жигули, през Опел, Форд, Тойота и т.н. и всякакви СУВ, през бусове, та до ЗиЛ 130, БТР 60 ПБ и МТЛБ. Само при ГаЗ 66 (така наречената Виетнамка) е малко спъната ситуацията, ама то там и няма как - все пак колата е създадена за тежък офроуд с голям товар.
Нещата май опират до правилната настройка на облегалката и отстоянието до педалите.

Хаха, прав си, че е до настройка и е цялостно свързано стойката и разстоянието до педалите. Пробвах всичко, като цяло първо дискомфорта се появява в петата на десния крак и затова тръгнах оттам понеже предишния собственик беше си правил някакъв удължител на педала, който махнах и после видях, че няма гумички. Звънях във Форд, но там казаха, че няма и не се предлага гумички за газта, а само за другите два педала. Тази седмица ще ходя във Форд да ми сменят един датчик и ще ги питам дали може нещо да се настройва педала, защото ми се вижда малко по-твърд от други автомобили.

panamerski

Педала на газта и при фокуса от същите години е без гумичка. Вариант да сложиш гумичка е ако сложиш спортни педали. При мен газта е електронна и педала е далеч от твърд, предполагам и дизела е с електронна газ.

anikolov

И на мен ми е неудобна и ме боли кръста в дясно, като се почне от крака. Не, че си нямам проблем, де, но се получава само на някои коли. Моите седалки са същите като на колегата.

ipar

Да, електрона е. Ама то сега много настройки напред, нагоре, волана ала бала... едно време москвича сякак беше удобен  :D
Вчера се заиграх и махнах тапицерията на основата до половината да видя как е положението, имах няколко щипки откачени, който държат тапицерията изпъната към дунапрена и ги оправих. Като цяло дунапрена ми изглежда много слаба работа ама ще видим дали ще има някакво подобрение. Може да си потърся някакъв масажор подложка или нещо такова.

Vesel

Има едни подложки които се продават за около 10 лв. Такива мрежести за подпора на кръста. Аз съм си сложил и ми е по-удобно като че ли. Пробвай да видиш няма ли да се оправят нещата. Моята я взех от "Джъмбо".

ipar

Цитат на: Vesel в 02 Октомври 2018 10:48:04
Има едни подложки които се продават за около 10 лв. Такива мрежести за подпора на кръста. Аз съм си сложил и ми е по-удобно като че ли. Пробвай да видиш няма ли да се оправят нещата. Моята я взех от "Джъмбо".
Ще пробвам, днес гледах едни с топчета ама ми се видя много твърдо  ;D

ivchotr

Ама масажират добре и би трябвало да не спарват, ако си с кожа на седалката. В Азербайджан болшинството седалки са ги облекли с едни плетени тапицерии... Малко кичозно, обаче като се има предвид, че болшинството са кожа, а пък е и горещо, са си баш таман.

Mondeicho

Карал съм с такива и в интерес на истината изглеждат неудобно, но се чувстваш добре с тези топчета. Не знам как ще е на дълги разстояния. Имам останала и една масажираща седалка, която има различни режими и се слага върху основната седалка. Нея я ползвах по светофарите и беше приятно като усещане.

ipar

Цитат на: Mondeicho в 02 Октомври 2018 23:45:08
Карал съм с такива и в интерес на истината изглеждат неудобно, но се чувстваш добре с тези топчета. Не знам как ще е на дълги разстояния. Имам останала и една масажираща седалка, която има различни режими и се слага върху основната седалка. Нея я ползвах по светофарите и беше приятно като усещане.
Каква марка е сещаш ли се? Сега заглеждам едни на Медисана и май има добър отзвук за тях.

V.Buzev

На мен седалките на МК3 са ми странни. Ква е тая опора на кръста не знам ама съм навъртял врътката да е най-дълбока седалката и пак стоя като бастун. А да реша да се облегна напълно никакъв шанс!

Mondeicho

Цитат на: ipar в 04 Октомври 2018 09:44:30
Каква марка е сещаш ли се? Сега заглеждам едни на Медисана и май има добър отзвук за тях.
За съжаление си нямам представа каква марка е била ???