проблем при студен двигател

Започната от bacardi, 17 Януари 2014 13:04:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bacardi

Здравейте! Имам следният проблем: От лятото си имам газов инжекцион и от 3-4 месеца насам ми изникна проблем. Когато двигателя е студен и естествено запаля на бензин и колата не иска да върви.. не знам как точно да го обясня но така да го кажа "пъне се". Като подам газ и забива муцуна все едно натискам спирачка и като мина едвам едвам 100-200-300 метра и се "отпушва" и тръгва нормално, но напоследък и като позагрее пак не иска да върви, но като обърне на газ нямам никакви проблеми. Не знам има ли нещо общо с газовата уредба, защото малко след като я сложих започна да ми прави тия чалъми.

tisho_tbk

и аз имам подобен проблем. Казаха ми, че бензиновите инжектори се зацапват (от изгорелите газове), тъй като през тях не преминава бензин, когато колата се движи на газ. По този начин когато колата е студена и се нуждае от повече бензин и когато инжекторите са запушени, няма как да се впръсне достатъчно гориво и като натиснеш педала колата забива... аз я карам на бензин плавно, т.е. не се опитвам да я форсирам изведнъж и след като премине на газ проблема го няма. Ако намериш някакъв лек на проблема, моля , сподели с останалите. ???

valeri1972

Няма зацапване - проблема е некачествена настройка на инжекционна....както софтуерна така и "ръка да пипне" ^-^

Отработен е проблема при старото ми мондео и на колега фокуса......трябваше 2-3 "майстори" да се изредят.....докато накрая се обърна достатъчно време и внимание и вскичко си дойде на място.

bacardi

Извинявай, колега, може ли да си малко по-конкретен къде трябва да се бута? А и все пак това го прави само при запалване.. ако поработи 2-3 мин. и като тръгна тогава тръгва нормално, но понякога като се наложи да бързам и е досадно. Преди месец и на газ беше почнала да се пъне и се оказа че бобината ми е заминала и я смених, но проблема с тоя бензин на студено ми остава

valeri1972

Няма проблем.....но просто и аз не съм майстор.....присъствах на "ръчкането"....но след това всичко беше точно, и на бензин и на газ. Затова казах, че е добре да се отиде на "специалист" - но да не е изказване от рода "е то всичко си му е наред...горивото е калпаво" :D Освен софтуерно, при мен пипнаха и при изпарителя. Четири години карах на газ Мондеото.....само филтърчето на изпарителя съм сменял редовно/на всяка смяна на маслото/ и само веднъж един от инжекторите смениха. (fri)

vasko_ah

Колеги и аз имам до някъде подобен проблем... От Ноември месец и аз съм с газово на моето Мондео. И след като ми го сложиха газаджията каза да си сменя свещите защото уж били заводските (никога не били сменяни) Е купих чисто нови свещи беру приятел каза че са добри 120лв 4бр. покарах колата 200 км и изведнъж колата взе страшно много да предърпва и да тресе мотора когато и дам ряско газ... Ходих при 1,2,3 майстор и първо казаха смени си кабелите ...смених ги с нови ... няма резултат и накрая смених бонината и колата се оправи ... и така за 1 седмица и днес като си карах градско и леко я настъпах и колата заби моцуната и край пак същия проблем... на газ хич я няма а на бензин иска плавно да се кара и като настъпя повече и започва да забива и да тресе мотора :( Пак си сложих старата бобина и колата си е както преди новата... явно новата е изгоряла и тя незнам какво да правя ... поръчах си пак бобина но този път втора ръка оригинална и уж работеща да видя дали пак ще изгори :((((( И ако изгори ще търся проблема другаде.... дайте малко акъл ако ви се е случвало... Аз несъм голям разбирач ... и ми казаха да проверя дали колата имала комутатор Mondeo 2003 2.0 16v ???