Проблем с климатика

Започната от lordextra, 14 Март 2018 18:28:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lordextra

Климатика не вкл , тествани са копчето в купето, релето на климата, има напрежение на клемите на релето,  магнета на климата работи, но не духа студено . Моля ако нещо пропускам помагайте.
Не е скъп Бензина, Заплатите са НИСКИ. "Бяло, червено, зелено"- цитат на 3-те Б-та за знамето на България.

ivchotr

А провери ли дали има фреон?

Ozzie

Ако няма фреон. не би трябвало да зацепва шайбата на компресора. А по написаното
Цитат на: lordextra в 14 Март 2018 18:28:54...магнета на климата работи...
излиза, че май сработва въпросната шайба.
Работата е за сервиз за климатици. През мрежата можем само да гадаем.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

lordextra

Има фреон, проверено на клапана за високо налягане за много кратко фъска яко и мирише. :-(
Не е скъп Бензина, Заплатите са НИСКИ. "Бяло, червено, зелено"- цитат на 3-те Б-та за знамето на България.

ivchotr

Ако количеството и налягането на фреона не е достатъчно, пак ще фъска, но няма да работи. Аз за електромагнитния съединител останах с впечатление, че е пробван с принудително директно захранване. Защото няма много логика всичко да сработва, а да не духа студено. Освен ако някоя клапа на парното не е останала в положение отворено и да меши жегата и студа ::)

ivokolev

Не знам дали при теб е така, но на S-Max и Mondeo MK4 детска болест е прекъсване на едно лилаво кабелче което управлява перката на вентилатора. Когато е прекъснат не включва климатика. Аз днес се справих с този проблем при мен. Разбира се след ходене в 5 сервиза където никой не беше чувал за това.......  ???