сваляне на картер без скорости - мондео мк1?

Започната от opex, 25 Март 2014 14:44:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

opex

На мондео мк1 2.0 може ли да се свали картера без да се свалят скоростите?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Nebhotep

Не трябва да се сваля скоростната кутия!

Най- главното е да се повдигне двигателя не по- малко от 7 см. (освобождават се дясната, предната и задната опора на дигателя). Картера не може да се измъкне, ако не се свали долната половина на металното уплътнение между скоростната кутия и двигателя. Под него има два болта № 8. Също така трябва да се демонтира и изпускателната тръба за изгорелите газове.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

S.Stoyanov

Не се свалят.
Зависи къде ще се прави.Ламарината към скоростната кутия се сваля задължително.Ако е на канал по лесно е да се повдигне двигателя нагоре като се освободи от тампона, а ако е на подемник там понеже рамото ще стане много дълго да се повдига нагоре се сваля мотора надолу, но е доста гадно, защото трябва да се сваля маслоотражятеля и смукателя на маслената помпа, пък и там трудно се бърка.Но и при 2-та случая скоростите не се свалят.Тръбата под изпускателния колектор и в 2-та случая се сваля.На подемник се освобождава само десния (горния) тампон на мотора за да падне надолу.Другите 2 не знам за какво се освобождават, че за тях се държи и скоростната кутия и не знам цялото как може да се укрепи освен с лебедка, че със крик само на 1 опорна точка малко трудно ми се вижда.
И в 2-та случая е добре да има 1 помагач, че за сам човек малко тегаво.

KovachevGR

Сваляй,няма ядове.Само на 1.8Д трябва да се свали кутията за да извадиш картера

К.Методиев

Мерси колеги утре ще го видя от долу, че днес не ми остана време.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.