GPS vs ГЛОНАСС

Започната от hotblooded, 28 Юли 2014 13:20:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Някой ползвал ли е ГЛОНАСС базирана навигация и има ли съществени предимства пред GPS ?  Има ли ГЛОНАСС приложения за Андроид 4.4.2 ?

К.Методиев

Igo при мен работи едновременно с гпс и глонас, но да ти кажа като пусна да локализира и да ползва едновременно и двете системи хваща повече гпс сателити отколкото глонас.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

hotblooded

На предния телефон беше Igo, сега сложих "Navigon Europe"....  Някакво приложение за GLONASS от рода на ChartCross GPS test има ли?

К.Методиев

Разгледай в плея може да изскочи нещо, или 4pda.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

freeflight

ГЛОНАСС в Европа върши сериозна работа от Украйна на изток, в останалите случаи едва ли може да бъде основно средство.
Повечето проблеми идват от главата... Особено ако е празна.

baibradar

До колкото ми е известно Глонас се ползва от навигациите само за по-бързо първоначално позициониране и при лош сигнал на ГПС. След това се ползват само ГПС сателитите за навигиране. На навигацията с Уин СЕ5 е само ГПС и от студен старт позиционира за 2-3 минути ако съм на открито и в покой. При същите условия и без връзка с мрежа телефона позиционира за 20 сек. но вижда и Глонас сателитите.