Focus RS ще получи двигател от Mustang

Започната от ForeverFord, 08 Март 2014 22:03:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Версията ще разчита на 2.3-литров EcoBoost с 330 к.с.
Само преди дни Ford показа обновения Focus, който вече е направен в общия корпоративен стил на марката. При представянето на модела обаче не бе споменато нищо за неговата "гореща" версия - RS.

Изданието Motor Guide се добра до някои подробности за модификацията, от която Ford само преди няколко месеца искаше да се откаже. Тя ще заеме място над сегашния Focus ST, който разчита на 2.0-литрова турбо-четворка EcoBoost, развиваща 250 к.с. и 366 Нм.

Новият RS ще получи 2.3-литров EcoBoost двигател, който се поставя на новото поколение на Ford Mustang. Неговата мощност е 305 к.с., но за "горещата" версия ще бъде увеличена до 330 к.с. Припомняме, че по-рано Focus RS използваше 2.5-литров двигател с 5 цилиндъра, предлагащ 305 к.с.

Според информацията на изданието, модификацията най-вероятно няма да бъде готова до края на тази година. Знае се обаче, че новият Focus RS ще се предлага само във версия с 5 врати. Както и че продажбите му в САЩ са под сериозна въпросителна.
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

escobar

vladi tanev

А дано ама надали,но знае ли се дано нещо са им светнали лампите и направят някое 4x4.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

escobar

Вижда ми се тъпо толкова мощен автомобил с предно предаване.

Alexi

мне ,що то изобилства от коли с доста повече коне само на предно и са си бързи а RS ще е и със специалния диференциал .. бидейки пряк конкурент на Голф Меган и Астра няма как да предлага нещо твърде различно

escobar

За имане - има, но на мен лично ми допада Lancer Evo като концепция.