Трудно палене на газ - Фокус Мк1, 1.6

Започната от lordextra, 27 Януари 2014 12:27:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lordextra

Понеже ми е странно тава поведение на колата, затова да попитам, колата е 1.6 бенз/газ ако я карам на газ на другия ден пали ок, ако е карам на бензин, на другия ден пали като на 2 цилиндъра, ??? и гасне, и лампата на абс-а след запалване на другия ден, светва за малко и гасне. По време на работа не свети повече, проблема се появи след смяна на комплект съедините и доливане на течност в казанчето на абс-а. Дали не са : майстора е окъсил някой датчик по предните колела или заминали накладки, тръгнала да си ходи бенз помпа или нещо друго. Проверено грешки няма, ток в стендбай 0.010 ампера, на газ пали и работи безотказно.
Не е скъп Бензина, Заплатите са НИСКИ. "Бяло, червено, зелено"- цитат на 3-те Б-та за знамето на България.

viksata

И при двата случая ли гасиш на бензин?

чистил ли си бензиновите дюзи скоро?

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

lordextra

Цитат на: viksata в 29 Януари 2014 08:45:43
И при двата случая ли гасиш на бензин?

чистил ли си бензиновите дюзи скоро?

-------------------------------
Понеже са решили да нямам право да си редактирам темата, затова ползвам твоя отговор, извинявай за което, така, колата е с газов инжекцион вега1, винаги пали на  бенз, чака се превкл. на газ и се тръгва, гасенето е на газ, но не това ме притеснява, повече ме мъчи лампата на абс-а.
Не е скъп Бензина, Заплатите са НИСКИ. "Бяло, червено, зелено"- цитат на 3-те Б-та за знамето на България.

lordextra

Развитие по темата, като запали на"2-цилиндъра", ако дам рязко бензин и задържа и колата заработва нормално  :'(
... колата е 1.6 16 клапана 100 коня агу-инж вега1 ... , това  с карането на бензин за 3 дена, не се оправи ..., ако беше толкова лесно нямаше да питам ... , ако паля в режим на диагностика / преди да загаснят контр лампи / няма проблем, но след минава на диагностика студена / поне 12 часа / пали на "2-цилиндъра" на бензин.

amplified

lordextra

Цитат на: amplified в 03 Февруари 2014 21:50:29
Свещите проверени ли са?

--------------
... ако бяха свещи на газ нямаше да работи изобщо, за сега София-градско съм на 8 на 100 газ ...

Bobi

И все пак проверени ли са?

П.С. Виж в жабката дали колата не връща газ. Ако се понапънеш още малко, ще свалиш на 5/100 според мен.  (rock)

whaaazp

Според мен не измерваш добре разхода...

Alexi

изчисти си бензиновите дюзи на ултразвук като за начало ( не е скъпо )

lordextra

Цитат на: whaaazp в 03 Февруари 2014 22:02:30
Според мен не измерваш добре разхода...

------- ми аз го меря така, литрите / на км умножено по 100 и готово, пример 14.2/192=0.07395*100=7.395 литра за сто км или греша нещо .... градско София ... ?

----- а аз си мисля за темп датчик, щото, сега като се затопли проблема изчезна   :o

Alexi

правилно го смяташ ,а можеш просто да разделиш 14.2 на 1.92 ( това са км в стотици )

whaaazp

Прекалено нисък ми се вижда разхода...