Ford Capri MK1 Baujahr 1969

Започната от deshi, 26 Януари 2012 03:21:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

deshi

Та от доста време се каня да  пусна темата... това  е колата на баща ми и общо взето е причината да стана болен на тема Capri.
Произведена е 1969 г. и е от първите въобще произведени бройки от модела... та това  я прави още по ценна .
Та по нея модове няма освен някои много малки а те са 5 степенна скоростна кутия амортисори Koni Adjustable.
Мотора е 2300 V6 карб.
Понеже ще има хора които ще питат да колата оригинално си е с бяла кожа и да  тя изглежда в този вид след 43 години съществуване. Джантите са Ronal RS  типични за модела 6,5 инча 13 цола.
Та интересното в историята е че когато баща ми е бил на 9 години през 1969 е видял точно това Капри на Пловдивския панаир и още като дете се е зарекал че  като порасне ще има такава ... и ето има точно тази  (thup). Другото интересно за колата е че през цялото си съществуване винаги е стояла в гараж , не  е гнила не  е блъскана , съответно е само боядисана и от както е негова собственост пак стои само на закрито:)
Смятам че след като разбрахте как е правено моето Капри от само себе си е ясно че по мотора на тази също е сменено всичко ... бутала , сегменти ... и прочеее.Та  за  финал малко снимки ... енджой..

Грозен си кат` OHC  .....

Vas

Поздрави за колата! Кефи от всякъде  (thup) Много ме радват такива хора като теб  ;)
Евала още веднъж

petermitkov

Колата е много маниашка - браво.
Радва окото и сърцето!
sapienti sat

momo76

(bow)
Уникална кола в уникално състояние.
Оправи ми настроението за целия ден.
Радвам се, че има такива хора - да запазят тази кола в това състояние и да я гледат с такава любов и внимание.

tha22don

Браво! Едно доказателство, че мечтите се сбъдват !
Наистина е гледана колата. Да ви радва все така, а на нас ни остава да се наслаждаваме на снимките   (fe)

Pyrhel

История като от приказка - кола, случила на собственици, сбъднати мечти... (drool) (love)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexander

(bow) (bow) (bow) Думите са излишни!  (bow) (bow) (bow)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Bobi

Няма такава друга кола! Уникална е в пълният смисъл на думата! Направо ми стопли сърцето  (bow)

ForeverFord

Страшнааааааааааааааа   (happy) (happy) (happy)
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Chr81

Бижу. Тази кола като мине и няма как да не се загледаш по нея. Изводът е, че като искаш да те заглеждат не ти трябва нов Мерцедес или БМВ, а 40 годишна кола в състояние все едно е излязла от шоурума. Наистина е страхотна. Браво за желанието и ентусиазма да я поддържате в това състояние.

Alexi

whaaazp

... Уникат.. Виждал съм я на живо преди години в Стара загора...

Ivan Slavov

Здравейте Форд фенове
      На събора ще Ви бъде представено |за тези които не са го виждали|  FORD CAPRI 1969

LLCooL

Pyrhel

Красота е голяма, ето от миналия събор, когато минахме през Стара Загора няколко снимки:

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ivan Slavov

Ще напиша няколко реда, за да изкарам темата по напред, за да може новия колега да я види    Все пак, човек  има нужда от вдъхновение !