Дюзи за 2tddi

Започната от zliqiliq, 15 Ноември 2011 21:32:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

zliqiliq

Здравейте колеги.Става въпрос за Мондео 2.0  115 к.с.
Сутрин като запаля излиза бял дим и оборотите се движат в амплитуда от около 100 оборота за около 2 минути.Писах няколко пъти на Bobi ,но не искам вече да го занимавам момчето на лични.Въпросът ми е следния-може ли запушена дюза да се хване ако кача колата на компютърна диагностика, и ремонтират ли се успешно и на каква цена.От казанлък съм и ме интересуват сервизи в Стара Загора най-вече.

Alexi

добре дошъл .. tddi не страда от дюзи ,най вероятно ще се окаже от нещо друго .. читава диагностика е добро начало ..

Pyrhel

Слагал ли си някакви добавки скоро?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

zliqiliq

Дано не са дюзи ама не знам.Колата е на 500 километра от мен обаче не знам какво и се е слагало преди това.Като смених филтрите днес няма да ви описвам въздушния в какво състояние беше,просто нещо отвратително.

Pyrhel

Инжекторите на di-то нямат навика да дефектират - и Алекси го каза, ако ще е се е развалило нещо, това ще да е помпата, която се закрепва до резервоара. Питах за добавка, защото тя разтваря гадостите в резервоара и ги прекарва към горивния филтър, като се полепят парафините по него - спира да пропуска добре нафтата... Има вариант и за свещи, но те не трябва да дават голямо отклонение на оборотите. Като я сръчкаш колата нормално ли върви или има и загуба на мощност? Като запалиш хвърля малко бял дим или прави облаци?

zliqiliq

Значи като я запаля в първите 30-40 секунди нищо,след това почва да дими в бяло за около 2-3 мин. и това е.Оборотите се вдигат почти до хиляда докато е студена и се менят.Не усещам загуба на мошност,дори и ми се вижда доста пъргава като я натисна.Днес и сложих добавка на РЕДЕКС и ще видя има ли ефект.Не вярвам да навреди нещо?От един сервиз я поискаха да я оставя за през ноща,че да я видели сутриннта,но това другата седмица че били много заети.Дано не си одера кожата >:(

И последно да питам има ли от каъде да изтегля или дори да купя инструкции за експлоатация поне на Английски.Бобито ми прати един линк но нищо не се получи.

Pyrhel

Значи не е помпата. :) Възможно е да са подгревните. Закарай я да я видят, не би трябвало да е повече от 20 лева. Пък ако само я гледат а не пипат - не трябва да ти струва нищо. Не знам защо взимат пари за нищо, но това е друга тема :)

Не съм намирал на английски ръководство за Мк3. Имам на немски :(

zliqiliq

Благодаря колега (fri)

Alexi

ръководство за Мк3 на български аз имам ,но е книжка трябва да си поиграя да я сканирам .. мисля че се предлага и в МР за някаква малка сума беше ..

zliqiliq

Ако не ти се играе или нямаш възмойност не бери грижа.Някой ден ще мръдна до Зарата (beer)

zliqiliq

Май май няма ефект от добавката.Вярно че минах само десетина километра откакто я сложих ама вчера сутриннта не ми се видя да е намалял дима много,въпреки че ми се стори ,че е по-малко.

Bobi

Аз имах същият проблем. Като запаля и пушеше около 3 минути бяло и след това нямаше проблем. Оказа се, че всичките подгревни свещи бяха заминали  и след смяната им всичко се оправи.