Бензиноустойчив маркуч

Започната от whaaazp, 21 Май 2013 11:45:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

whaaazp

Някой има ли идея от къде мога да купя маркуч, който да е издържлив на бензин - външно/вътрешно?
   Търся с 8мм / 9мм вътрешно сечение...

Трябва да сменя маркуча на бензиновата помпа (от нея до ревизионния отвор) - седи потопен постоянно в бензин и последния който сложих изкара две седмици.

Оригиналния някой съвестен майстор при подмяна на буксата на помпата го е скъсал и сложил обикновен...

p.s. До колкото изрових информация трябва да намеря маркуч за бензинови колонки или цистерни..
      Като резервна част се предлага цялата кошница  :'(

mirohristov

Има ръчни помпи за течности . Техните маркучи не стават ли?
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

whaaazp

Ни най-малка идея си нямам, а не ми се иска да експериментирам, защото от Форд са решили, че ревизионен отвор под седалката  не е нужен и съответно се сваля резервоара...   >:(

Alexi

за бензиноколонка няма толкова тънък маркуч ,инак има горивоустойчиви маркучи по магазините но колко ще изкара не е ясно .. тоя изглежда доста специален гофриран е неслучайно за да издържа на вибрации отделно е много тънкостенен и бас държа че не е гумен а пласмасов ,такъв няма да намериш

whaaazp

Определено оригиналния не е каучуков, а е пластмасов. Предал съм се че няма да намеря точно такъв нов, идеята ми е за каучуков, който държи освен вътрешно на бензин, така и външно.

Не мислех че ще го разгради толкова бързо нов бензинов маркуч за има няма две седмици...  >:(

К.Методиев

Преди време 3-пъти сменявахме такъв маркуч на фокус нищо не издържа от маркучите за гориво които се продават, а там си беше кофти, че се сваля резервоара, накрая решихме проблема с цялото това чудо втора ръка.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

pantata

На пръв поглед намерих това в ebay, само питай дали върви с маркуча за всеки случай, ако не намериш нещо по-тънко.

http://www.ebay.co.uk/itm/Ford-focus-petrol-fuel-pump-injection-zetec-1-4-1-6-1-8-2-0-tank-breaking-mk-1-2-/111076607477?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Model%3AFocus&hash=item19dcae85f5

whaaazp

Aз съм намерил Уш на доста по-добра цена.. ама идеята беше да не взимам всичко заради един 20см. маркуч....  >:(

sinnerman

Маркуча който е необходим е пройзводство на Elaflex Германия. Вътрешен отвор 8 мм. Този маркуч служи за връщане на обратните пари при бензиновите маркучи на бензиностанциите. Седи постоянно потопен в бензин. Струва 12 - 13 лв. без ДДС за метър.