Цъкане откъм двигателя след гасене, Фокус 1.6 TDCi

Започната от martin_varbanov, 31 Март 2013 12:30:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

martin_varbanov

Здравейте. Не искам да отварям нова тема за това ще поставя въпроса отново в тази. Преди 3 дни забелязах, че турбината се чува по-отчетливо при работа на двигателя на място. Нещо, което го нямаше преди. Отворих капака, запалих, форсирах не ми направи впечатление да има промяна. Изключих двигателя и отидох да огледам за спукани или извадени маркучи и чух едно реле разположено зад горивния филтър как цъка в продължение на 10-15 сек. и спира. Това реле не го бях чувал никога до сега. Забелязах също, че оградения елемент от турбината показан на снимката след като спре това реле да цъка затваря или отваря. Не съм запознат с работата на турбината точно в тази и част. Има ли място за притеснение и налага ли се да ходя в сервиз?

Благодаря ви предварително и дано да съм обяснил правилно всичко.

http://www.album.bg/martin09/images/30491704/

Alexi

това не е реле а актуатора на турбината ( само че ти си дал снимка на вакумен такъв а твоя ще да е електронен ) ,мисля че е нормално да се движи така електронния ..

martin_varbanov

Зщо си мисля, че е точно същия, колега? От турбината излиза тънко маркуче, което е точно за вакуума и служи за управление. На Пежото е същото. Само че там затавря веднага след изгасването на мотора и няма цъкане.....

Alexi

ами тогава е странно .. и моето е от вакумните не съм забелязал да се движи след като загася ..

Bobi

Това цъкане е от ЕГР-ът, който е електронен. Това е поредното "гениално" постижение на инженерната мисъл на Форд... Понеже е електронен, по този начин уж се самопочиства. Мисля, че цъка около 5-6 пъти. Това не трябва да те притеснява и не е проблем.

Ако колата върви и си ускорява, мисля, че си внушаваш, че турбото се чува по-отчетливо на празен ход.

martin_varbanov

Колата върви и не съм забелязал при последното ми шофиране с нея каквито и да е проблеми. Просто тези два тънки момента в работата й ме узадачиха  (fri)

kangaroo

Тези C-max колега .......^-^ ,като загася и се чува жужене, после цъкане, после някакъв шум , като от спадане на надут air-bag...карам я вече 3-та година и няма ядове, не се притеснявай. Хайде и безаварийно!

G_o_c_e_v

Спомних си за тази тема, защото от както ми почистиха управлението на турбината след загасяне чувам Жуженето, което споменава колегата над моя пост. От купето много приглушено го чувам и накрая се чува изключване на реле и жуженето спира. Явно ще е споменатия от Алекси акутатор.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!