Кой каква аудио техника има в автомобила

Започната от P.Kostadinov, 04 Януари 2013 18:03:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

P.Kostadinov

Смятам,че е хубаво да има една такава тема,където всеки да си похвали музиката в колата,а и е един вариант споделяне на идеи,опит и така всеки би могъл да си надгради познанията по авто-аудио.

Темата ако не е за тук,моля да бъда извинен. :)

Започвам първи.
Sony Xplod CDX-GT130 - CD player
Кабели:Чинчове на HAMA и 8 квадрата захранващи кабели+100 ампера предпазител.
Усилвател:Thunder 2x500W + bridge режим и предпазител 45ампера.
Колони:"ДИНАМИК" 12инча 2х400W мое производство.
Предна линия говорители:Blaupunkt 2х8 инча 50 вата широколентови.
Задна линия говорители:Blaupunkt 2х елипси трилентови 150 вата.

Ето и едно ВИДЕО музиката е към 3:31 минута.
Всичко това е продажба в момента и повечето неща заминаха и скоро се заемам сериозно с марката "ALPINE" (CD,кабели,усилвател,кондензатор,еквилайзер) , до месец ще опиша целият проект .
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

moni74

Sony, четящо mp3 - дори не му знам модела :) Засега не мисля да го сменям, върши ми работа.

----------------------------

P.Kostadinov

Имах такова преди доста време и мисля,че имаше дори и bluetooth :)

moni74

Моето няма, въпреки че има копче PHONE. Явно затова бившият собственик е сложил един Parrot 3200LS.

----------------------------

P.Kostadinov

Споделям и малко схеми за свързване ,които смятам,че биха могли да бъдат полезни.

КОНДЕНЗАТОР:
Хубаво е да бъде най-близко до усилвателя във веригата и на такова място където не би могъл да бъде опасен.Тъй като при некачествена изработка и при прекален заряд кондензаторите гърмят доста стабилно..

CD плеър:
За запазване настройките на плеъра се свързват заедно червен и жълт проводник.

Усилвател:
        Захранващите кабели се прокарват по левият праг към акумулатора,а сигналните (чинчове) по десният и обратно.Идеята е да са далече един от друг тъй като има известни смущения.
       Масата е много важно да бъде добре захваната за купето,иначе ще прекъсва усилвателят и ще работи на защита.Често срещан проблем и хората се чудят ,защо аджеба постоянно им се включват защитите по усилвателите,а те не зачистили добре мястото където захващат масата.
      Сигналните кабели(чинчове) се свързват към женските куплунзи на СД-плеъра отзад,но има стари плеъри,които нямат изкарани изходи и има два варианта за включване на усилвателя :
           1.Използване на филтър към който се включват четирите канала от плеъра и биват обединявани и на устройството отзад са изведени женските чинчове за включване на усилвателя.
Този вариант губи качесто,но е евтин в сравнение със закупуването на нов плеър.
           2.Извеждане на женски чинчове директно от платката на плеъра .

road runner

При мене е скромно ,ама ме радва :)

Плеар : Pioneer DEH-P77MP
Кабели : Не много скъпи ,защото не се гони особено яка музика ( причината 9 месечно бебе )
Предна и задна линия : MAC AUDIO ; MAC MOBIL 57.2
SUBWOFER : Активна туба Тъндър със сменен говорите .

Като тегля чертата се получва доста доволна музика със изразени всички честоти :)

aaliyah2oo6

amplified

Фабричните говорители и пищялки в таблото, blaupunkt nx фабрично нави, Magnat 200w усилвател, Магнат каса 800w RMS реални 200-220w.
;D

rosen700

С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!