Всяка трета кола от Германия е с връщан километраж

Започната от Bobi, 07 Ноември 2013 18:14:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Важното е, че са нов внос  :))

Всеки трети автомобилист в Германия превърта назад пробега на колата си преди продажба, сочат резултатите от проучване, проведено от немския клуб ADAC и Магдебургския университет. Според изследването километражите на повечето модели позволяват манипулиране на показанията в рамките на минути, а в отделни случаи измамата отнема само 30 секунди. От ADAC отбелязват, че уж съвременните електронни уреди за измерване на пробега изобщо не гарантират сигурност, тъй като също се препрограмират с лекота.

Според статистиката купувачите на употребявани автомобили в Германия ежегодно губят 4.5 млрд. евро или по 3 000 евро на кола заради подобни измами. Резултатите от изследването са особено стряскащи, тъй като според немското законодателство превъртането на километража е углавно престъпление. Въпреки това производителите демонстрират пълна незаинтересованост към решаването на проблема. fakti.bg

Alexi

всеки 3ти в Германия.. но от тия които влизат в БГ според мен са 80-90% връщани особено по старичките

vanvan

Ми.."а добро утро" дето се вика..

Тя колата ако е купувана от автокъща, почти закон е километража да е бъзикан.

hotblooded

Цитат на: vanvan в 08 Ноември 2013 13:19:55
Ми.."а добро утро" дето се вика..

Тя колата ако е купувана от автокъща, почти закон е километража да е бъзикан.
Веднъж е връщан километража(всеки трети),  когато "дойчо" продава колата на местния търговец (всеки втори), който от своя страна - също връща, от него вземат нашите дето работят "наедро" и те връщат (без изключение), накрая като попадне в Горубляне, Дупница, Враца или др. подобни - "добавят" още малко и те (пак без изключение).... За капак - и официалните дилъри - май и те научиха тоя номер.... Някои купувал ли си е чисто нов C-max ще е интересно да знаем дали кола на 84 к км - на километража пише 084000 или само 84000. Аз като взех мондетото - пишеше само 82 000, защо по автокъщите имаше и на 088 000... 

Alexi

по правило няма нули пред числото поне кънекта дето го карах беше така ( а той е с табло като на фокус )

hotblooded

Цитат на: Alexi в 08 Ноември 2013 13:48:43
по правило няма нули пред числото поне кънекта дето го карах беше така ( а той е с табло като на фокус )
Лошо за МП, лошо....  Иначе новите Куга и Реинджър - светеха и 6те цифри - рейнджа беше на 000795 км...

Alexi

hotblooded

Цитат на: Alexi в 08 Ноември 2013 14:21:52
за рейндж не знам как е
На новата Куга също светеха нули до края, но незапомних показанието 00хххх или 0ххххх беше... Но на мондеото помня че го купих с 5 цифри, 6тата си светна като минах 100 000 км.

mitakinen

Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

hotblooded

Значи този критерии (има или не 6та цифра) не е меродавен.... Набедих МП :)

pAbLo

Фиестата показва 00**** км в момента.
Ес-макса е бил 099999 км
Винаги е имало първа 0
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D