Защо се изкривяват спирачните дискове?

Започната от Pyrhel, 16 Октомври 2012 22:34:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

supertorr

Цитат на: moni74 в 27 Май 2013 23:28:35
Кое е по-добре - да взема комплект предни дискове + накладки Pagid или Mintex? Или дискове Zimmermann от Косер, а накладки TRW от другаде?
Mintex, Pagid & Textar са дефакто на една и съща компания. Първите са по-евтини / ниско качество?/ другите две са почти едно към едно / качество- цена/

Цимермана е на доста ниски цени на някои места в Бг. /съмнително ниски/, и е по-добрия вариант, разбира се с качествени накладки.

varby

На 30к км. сменям комплект дискове и накладки-задължително.Един автомобил друго има няма,но гуми и спирачки трябва да има.Досега съм залагал само на" Делфи "и не съм имал проблеми.

amplified

Е ти пък... то направо докато се завъртиш да смениш диска от другата страна и става време да сменяш новия :D :D

moni74

30к не ме устройва - ако всичко е нормално, правя ги за година. В сервиза ще ми се смеят ако ходя ежегодно да сменям дискове и накладки :) Ще ме бъзикат на тема "Форд" :)

----------------------------

Alexi

не знам за Делфи ,но оригиналните дискове спокойно изкарват 100-120к ,едва ли са 4 пъти по скъпи ..

amplified

Аз съм на 76к и още съм с оригиналните накладки... Имат още хляб, но на следващото масло ги сменям.
Дисковете по преценка колкото казва Алекси ще догонят и ще подминат малко.

Alexi

моите ги смених на 140к ,не бяха криви и имаха още хляб но между ребрата изгниха от солта която хвърлят по улиците зимата и изглеждаха много грозно ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 28 Май 2013 17:35:48
моите ги смених на 140к ,не бяха криви и имаха още хляб но между ребрата изгниха от солта която хвърлят по улиците зимата и изглеждаха много грозно ..
При мен беше същото само че на 103 к.... Ако беше само износването можеха да изкарат още едни накладки.. Май си гният за 5-6 зими...

ffmk1l

Аз съм с Цимерман и Текстър една година вече. Първата комбинация, която не съм изкривил още. Препоръчвам.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

supertorr

Оригиналните смених на над 160к. Тамън им беше момента.Едвам излезоха...

Pyrhel

Под тоя повод е хубав момент да се каже, че на новите, за да излизат лесно главината се маже с грес. ГЛАВИНАТА, НЕ ДИСКА (rofl)
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

supertorr

Цитат на: Pyrhel в 28 Май 2013 18:59:39
Под тоя повод е хубав момент да се каже, че на новите, за да излизат лесно главината се маже с грес. ГЛАВИНАТА, НЕ ДИСКА (rofl)
Ето защо затварят завода, където са правени повечето ни коли- сложили издържливи дискове, ама не сложули грес :P:D

Alexi

тая грес няма да стои там 4-5 години ,но и моите ги мазнах леко

trololo

Цитат на: varby в 28 Май 2013 13:28:36
На 30к км. сменям комплект дискове и накладки-задължително.Един автомобил друго има няма,но гуми и спирачки трябва да има.Досега съм залагал само на" Делфи "и не съм имал проблеми.

Ба, не знаех, че във WRC се ползват Delphi! ???

Pyrhel

✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.