Датчик за дъжд/светлина

Започната от Nebhotep, 17 Септември 2013 13:59:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nebhotep

Днес просто реших да изключа датчика за дъжд/светлина. Последните дни ме вбесяваше с непостоянната преценка за честотата на чистене. Чистачките или махаха като луди в продължление на 8-10 замаха или замръзваха в продължение на минути, а видимостта се влошаваше. Играта с настройката на чувствителността на сензора посредством колелцето не помагаше особено.
След изключването не се появих грешки, само ако сложите ключа за светлините в положение Auto винаги ще ви се включват фаровете, независимо от околната осветеност. Аз имам активирани софтуерно дневни фарове, така че това не ме засяга.
Най- накрая се върнах в доброто старо време, когато аз преценявах като пътувах с Ескорта, на какъв интервал да чистят чистачките.  ;D Режимите на интервал сега са както следва:
- позиция 1 (най- ниска чувствителност)- 20 сек.;
- позиция 2 - 15 сек.;
- позиция 3 - 10 сек.;
- позиция 4 - 7 сек.;
- позиция 5 - 4 сек.;
- позиция 6 (най- висока чувствителност) - 2 сек.

Даже като допълнителен бонус, може да си поръчаме с 5 см. (700 мм., при 650 мм. със сензора) по дълга чистачка от страната на пасажера, тъй като вече не ползваме сензора!

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

pAbLo

Моята няма НО никъде не намирам чистачки 750/700.Винаги са на 650 ::)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Nebhotep

kaloqn

Изключването на датчика софтуерно ли е, или механично?

Nebhotep

Механично, дръпнах буксата на сензора и готово. Софтуерно няма как да стане, не е възможно изключването му.