Старото ми Мондео

Започната от momo76, 12 Юли 2013 11:45:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

momo76

Нямам си работа и да взема да си покажа и старото Мондео. Някой дори успяха да го видят преди няколко месеца. Аз го карах 2 години, а сега вози вярно и безотказно баща ми.

Мондео комби МК2 произведено 1998г. с 2л. мотор, стандартно Ghia изпълнение.

Първото нещо което направих са летите джанти. Поради лош късмет изкривих едната много лошо и за това е с различни джанти отпред и отзад. Сега две от джантите радват Сири.

След това последва и фолио на двете задни стъкла - възможно най-тъмното черно.

След това след дълго ровене и четене си монтирах трип компютър

После след много мъки и проби накарах оригиналния джойстик за управление на радио EON 5000 RDS да сработи и с моето Sony CDX-GT424U. После си смених и колоните - отпред Pioneer TS-H687, а отзад JVC.

Малко по късно си намерих и това:

Отново четене по форуми и готово - вече си има и темпомат.
После изолирах и задната врата и гнездото на резервната гума с някаква хидроизолация с алуминиево фолио - ефекта е доста добър, ама си трябва и вратите да се изолират.

Ето и няколко стари снимки на тогавашния семеен автопарк:

Ескорта преди беше мой, после го кара баща ми и сега е на служба при един братовчед.
Фиестата ви е позната, тогава я караше брат ми.

По късно си намерих и никелирани (по скоро така изглеждащи) дръжки за отваряне на вратите.

Последваха задни дискове на мястото на ръждясалите барабани. Почна и да спира. Бях се замислил и за големи предни ама не остана време.

След дълго чудене изнамерих и място за навигацията. Варианта със стойката на прозореца нещо не ми харесваше. Пробвах разни варианти и накрая се получи това:

Ето и само стойката:

Също така смених и алармата, че старата нещо и стана. И дори багажника се отваря и от дистанционното на алармата. Също така си сложих и модул за вдигане на стъклата без шофьорското - много жици трябваше да прокарвам и се отказах.
Сложих му и модул за комфортни мигачи - при леко побутване на лоста мигаха 3 пъти.

Pyrhel

Хем знам, че са бивши негови джанти и ако не бях го прочел - нямаше да забележа (omg)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.