Едно питане за пушене в син цвят?

Започната от lazarkk, 28 Юни 2013 12:37:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lazarkk

Колеги, първо и най- важното да кажа, че нестава дума за форд! А за пежо 307 1,6 hdi 110коня, става дума за колата на сестра ми. Има при тръгване едно пушене в син цвят, което според мен е масло. Но мога ли да разбера от къде е проблема, евентуално дали турбото тече или гумички на клапаните? Ако сваля маркуча на студената част на търбото ще могали да разбира дали е от него по луфтове, или да видя дали е омазано, че най- лесно ми се струва то да се провери. Как трябва да изглежда ако тече то, или ако има луфт- някой ако може да сподели какво трябва да видя? Че според мен ще е нормално може би в него да има леко масалце, но до колко е нормално, някой ако има снимков материал колко трябва да е омаслено или колко трябва да е луфта? Ако има други идей за лесна проверка на него или друго казвайте.
Благодаря.

Alexi

оста не трябва да има осезаем луфт .. но според мен ти качва маслени пари от вентилацията на картерните газове повечко ако мотора е на км и от там пуши

hotblooded

Двигателя как работи? Пали ли лесно, стабилни ли са оборотите на празен ход? При комън-реил моторите ако някои цилиндър не запалва - вади сиво-син пушек почти като от масло...

lazarkk

За палене, пали лесно, работи нормално, като тръгнеш се чува и турбото как си завърта, но това което ме притеснява е, че колата беше загряла кам 80-90градуса, качи се зет ми, запали след 5-10сек. тръгна нормално без много газ, а след него остана диря от син пушек, за доста време, може би 7-10секунди изпуши, евентуално по късно ще я попрегледам кога как колко пуши, но за мен да изкарва син пушак не е на добре. Изобщо неизби черен пушак да кажеш, че турбото неработи. Според мен искара бяло синкъв, небеше като на недобре изгоряла смес- по мое мнение.