Края на моята мечта!

Започната от Vas, 23 Май 2013 18:47:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vas

Колкото и да не ми е приятно с моята кола беше до тук :(
Вчера както карам и отказа. Днес я закарахме в сервиз казаха, че помпата изкарала някакви стружки, стружките влезнали отново в дюзите и ми искат най-малко 2000лв. за ремонт. А 2000лв. ми идват малко множко вече за нея
Ще са ми от полза разни варианти, помпа втора ръка, да бракувам колата и на части, а дори незнам дали тези дюзи могат да се изчистят при условие, че преди около година и малко ми слагаха нови разпръсквачи...
В понеделник мисля да я закарам на друг майстор да кажи и той мнение

fixmein45

виж първо какво точно има нужда от подмяна и колко би ти излезнало с 2ра ръка части - не бързай да се отчайваш!

Alexi

за съжаление нормален сценарий за кола с неясна история и вероятно доста км зад гърба си .. все пак иди другаде да я погледнат .. ако е за ремонт на помпата и инжекторите сумата е там някъде 2к

Vas

Помпи в нета колкото искаш намерих от 250 до 450лв.
Незнам дали е възможно тези дюзи да се изчистят

Alexi така е в България, хората в чужбина карат 4-5г. и после продават, а ние взимаме коли на "реални" км 115хил.
Като търся помпа гледам да е от 1.8, а к.с от значение ли са?

Bobi

Мисля, че с части от ибей може и да се вместиш в 1000 лв. Но аз не бих го направил, ако вече съм дал 1 к да инжектори преди има няма година.

Alexi

трябва да гледаш помпата да е Делфи ,щото на 1.8 на Фокус 2 или Кънект след 2007 примерно вече е Сименс

Vas

Дори и да я стегна, не съм много сигурен дали ще я карам вече
Явно не ми върви с тази кола, а пак знае ли се може да се кача на такава като на Bobi :P

cyki75

колега преди един месец си купих фокус 1.8 тдди от австрия докараха ми я на платформа на абсолютно реални 237000 км.взех си я минах 150км.и колата умря.ходих по какви ли не дизел сервизи искаха ми суми в порядака на 800лв.до 2000лв.оказа се изгоряла електроника на помпата и намерих един сервиз където ми я оправиха за 220лв вече минах 2000км.безаварийно.електрониката беше изгоряла защото колата не беше палена 1год.и помпата е клеясала.пиши на лично ако искаш да ти кажа за този сервиз

hotblooded

Cyki,колата на Вас е ТDCi и помпите ви нямат нищо общо. Щом е хвърлила стружки - кофти тръпка.... Лошото е че ако вземе помпа втора ръка - няма да знае дали няма да хвърли топа утре :(
Вас, с търсене на части по морги и и-бей и собственоръчен труд може да паднеш до 800-1000 лв. но кой знае колко време ще ти отнеме.

sparky

Цитат на: cyki75 в 26 Май 2013 16:59:12
колега преди един месец си купих фокус 1.8 тдди от австрия докараха ми я на платформа на абсолютно реални 237000 км.взех си я минах 150км.и колата умря.ходих по какви ли не дизел сервизи искаха ми суми в порядака на 800лв.до 2000лв.оказа се изгоряла електроника на помпата и намерих един сервиз където ми я оправиха за 220лв вече минах 2000км.безаварийно.електрониката беше изгоряла защото колата не беше палена 1год.и помпата е клеясала.пиши на лично ако искаш да ти кажа за този сервиз

Колега причината да изгори електрониката е механичен проблем. Дано да е клеясване, защото съм чувал случай в който се сменя управляващия транзистор с по мощен втори път изгаря още по мощен и докато не задира авансаторния клапан. В 90 % от случаите на повреден електронен блок е механичен проблем. Авансаторня клапан се намира в най ниската точка и дали от боклуци в горивото или вода причинила ръжда той заяжда претоварва транзистора и той изгаря. Цената за ремонт може да варира от бира до 500 лв за това транзисторче за 5 лв. Затова по принцип се сваля помпата и се почиства основно + смяна на оплътнения.

http://www.remmington.info/

В този сайт може да се намери втора ръка помпа от Англия.

cyki75

колегата sparky е абсолютно прав това ми го казаха и във сервиза само да добавя че след тази  интервенция на електрониката на помпата е задължително колата да се кара около 1000км.с пълна синтетика двутактово масло в нафтата  за да се смажат механичните части
Цитат на: sparky в 30 Май 2013 07:15:56
Колега причината да изгори електрониката е механичен проблем. Дано да е клеясване, защото съм чувал случай в който се сменя управляващия транзистор с по мощен втори път изгаря още по мощен и докато не задира авансаторния клапан. В 90 % от случаите на повреден електронен блок е механичен проблем. Авансаторня клапан се намира в най ниската точка и дали от боклуци в горивото или вода причинила ръжда той заяжда претоварва транзистора и той изгаря. Цената за ремонт може да варира от бира до 500 лв за това транзисторче за 5 лв. Затова по принцип се сваля помпата и се почиства основно + смяна на оплътнения.

http://www.remmington.info/

В този сайт може да се намери втора ръка помпа от Англия.