Джанти 5х108

Започната от Y_Stoyanov, 02 Юни 2013 16:01:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Y_Stoyanov

Здравейте, искам да попитам дали изобщо има железни джанти 5х108 на 15 цола или почват от 16.
Просто имам чисто нови зимни гуми и искам да си ги карам на новата кола защото размера ми отговаря, само че ми трябват такива джанти.
Двигателя каза на кутията "аз съм до тук" !

Alexi

има естествено .. ако търсиш по моргите гледай освен фокуси и кънекти

Bobi

Има 15-ки за Фокус 2. Поразрови се в cars.bg, prodavalnik.com и prodavalnik.bg aka clubford.org

ihovahi

Може да потърсиш и тук. Имат нови и втора ръка..
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Y_Stoyanov

Благодаря . . .

amplified

Гледам 2010-та фокус, това последната генерация ли е?
Поразпитай дали 15-ка влиза, за да не стане да опира в спирачния апарат.

sinnerman

На двигател  бензин 1.6 100 и 115 к.с след 2008 влиза 15 инчова джанта. Параметрите са: 5х108, ЕТ 52.5 и централен отвор 63.3. (Да не те излъже някой гумаджия, че от Рено стават. Те са с по- малък централен отвори и офсет).
Размера на гумите е 195х65х15 за тази джанта. Трудно изпадат джанти втора ръка. В МП са около 92 лв за брой. От опит мога да ти кажа , че от тази комбинация колата става нестабилна, люшка се като платноходка и сцеплението е слабо поради широчината на гумата и теглото на купето.

amplified

Въпросът ми е, защото 2010-та е застъпваща година!
Старата генерация е 2005-2010, а новата 2010-present.

Y_Stoyanov

Благодаря за информацията, разбирам че размера не е много подходящ, но миналата есен дадох 500 кинта за гумите и мие жал да ги продам на някого за без пари така да се каже. Пък и то зимата няма да летя попътищата, кара се по внимателно все пак.
А иначе трябва  освен джанти и нови гуми да лкупувам пак.

Alexi

размера е стандартен за Фокус - следователно подходящ ,слагай спокойно

Светослав

От Ford Galaxy мисля, че са същите :)

Alexi

мне ,на старото галакси което е еквивалент на фолксваген шаран главините му са 5х112 ,а на новото галакси минималния размер е 16"