Моят Ford Sierra

Започната от pachkoni, 25 Април 2013 12:25:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pachkoni

Привет на всички колеги. Реших да Ви разкажа за за моята Сиера. Колата е купена от Мото-Пфое през далечната 1992 година и е с 2 години по голяма от мен ^-^. Двигателя е 2.0 DOHC с карбуратор Weber. От този момент колата е била в семейството. В момента колата е в много добро техническо състояние, само външния вид не е както трябва.

Сиерката е на реални 180000 км. Преди колата да се вкара в движение, стоя 5 години пред блока без да се кара и пали. В резултат има доста удари от врати по колата от добри съседи. Има ръжда на двете вежди отзад, като причината за ръждата е удар от автобус преди много много години. За момента по колата са сменени :
- цялото предно окачване
- масло и филтри
- нов съединител SACHS
- свещи Motorcraft
- гарнитура на колектор
Това лято целта е ми е да се оправи външния вид на колата, най-вече ръждата и броните.

Благодарение на един много добър мой съсед, които преди е имал Сиера Косуърт се сдобих със :
- стопове от Sapphire Cosworth (не са на колата, защото тя е с фабрични)
- 2 бр. джанти от RS500 Cosworth ( V86BB-AA)

- както и тези магнезиеви джанти OZ Racing 16- ки, които за съжаление не стават, поради дължината на шпилките.

Това е за сега от мен колеги, ако имам въпроси относно колата ще трябва да помагате  ;D

hotblooded

Eхаааааа, баба Сиса която си знае реалния пробег....  Ако я пазиш от ръждите ще ти служи още 180 к км, поне - тези "животни" са безсмъртни! За OZ-ките - ако можеш да ги трампиш за още един чифт RS 500 ще е супер! Ако ли не - шпилките се сменят - не се бои. Стягай я и септември месец - на Дракон!

Радко

Добре дошъл вече колега! Поздравления за колата и за това, че си решил да си я пазиш и поддържаш  ^-^ Ръждата наистина е проблем  :-[ Продават се вежди има :) Относно джантите- ако си решил да ги слагаш шпилките се сменят както каза колегата преди мен. Аз имах този проблем и ги смених всичките 4-5лв на бройка ... може и готови да продават, провери!
(beer)

pachkoni

Наистина най-добре ще е да са 4 еднакви джантите, ако има колега с такива джанти може да измислим нещо с OZ-ките. А да ви питам за броните, откъде може да се намерят  читави ? Пък ако предната е от косуърт най-добре.

hotblooded

Цитат на: pachkoni в 25 Април 2013 12:52:29
. А да ви питам за броните, откъде може да се намерят  читави ? Пък ако предната е от косуърт най-добре.
Tърси в и-бей.... но цените са стряскащи. Другия вариант е да ти направят копие....

Виктор Велев

Здравей колега много се радвам че си решил да върнеш живот на един от най истинските фордове правен някога!Колата изглежда много хубава и запазена успех ! Можеш да ме питаш за всичко което те интересува с удоволствие ще ти помогна стига да мога! ^-^

ПОЗДРАВИ!!!

michael_cool

Добре дошъл , аз също имам 2.0 DOHC  с карбуратор , само че моята е седан ... ако карбуратора те слуша ще ти служи много вярно и ще върви подобаващо с доста добър разход . Ако имаш грижи с карбуратора пиши доста съм си препатил с него ще помагам  ;D
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!

cosworth team ruse

честито колега,според мен намери още 2 16-ки и ще си перфектен.поздравления за сиерката и че отново сте я подкарали
FORD SIERRA POWER

pachkoni

Благодаря за добрите пожелания колеги. Днес си взех 4бр. джанти от сапфир косуърт и съм много доволен. Трябва малко да се поизправят и боядисат ще са готови за слагане. 16-ките днес ги взе колега от форума. Джантите от Рс500 го оставам настрана докато не намеря още 2. Като има нещо ново веднага ще пиша.

Радко

Откъде ги намираш тези експонати  ??? Джанти от РС500 ... сега за 1 ден и Сапфирски джанти? Честито супер :) Ще стоят много добре  ^-^

pachkoni

Джантите от сапфир в продавалника ги видях, а от Рс500 са ми подарък :)

pachkoni

С 4 еднакви джанти е най-добре.  ;D

Някой да си търси 2 джанти от Рс500  :))

ffmk1l

Това са правилните джанти за Сиера. Поздравления. не бързай да продаваш другите, ами пусни обява за 2 броя, все отнякъде ще изскочат.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

pachkoni

И това е опция, но ше ми станат 2 комплекта и едните няма какво да ги правя, затова се замислям да ги продам.

pachkoni

Двете джанти от РС500 се продават. Цена на ЛС. :)