Колеги може ли съвет за монтаж на аларма

Започната от rosenmvr, 25 Май 2013 21:56:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rosenmvr

Колеги монтирах си аларма на моя форд фокус 1 но се оказа че не мога да се оправя с опцията да ми мигат мигачите когато си отворя вратата.
Въпросната опция се активира когато на кабел (Х) на алармата се подаде маса.
Логично намерих кабела идваш от бутона на шофьорската врата  и го вързах , всичко работи , но се оказа че само когато отворя само  шофьорската врата. Днес превързах кабела на плафона на купето , но се указа че сега мигачите мигат докато не загасне плафона а в това време не може да се активира алармата защото като влезе в режим на охрана и се активира  и се налага да се чака да загасне плафона преди да се пусне алармата. Не знам защо тук нещата не са като на другите коли тук до всеки бутон отива различен кабел и маи никъде нямат обща точка . Идеята ми е да се вържа някъде където идва маса когато се отвори която и да е врата и да изчезне веднага след като затворя.

Предварително ви благодаря.

К.Методиев

Взимаш два диода по 1А, намираш кабела от останалите врати в таблото с предпазите и от шофьорската врата и връзваш диодите между двата кабела и към алармата, обратно свързване на диода правиш.

Ето го таблото и кои са кабелите.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

rosenmvr

К.Методиев

Да знам, аз ти писах и там, но го пуснах и тук да го има.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.