Въпрос относно Акт

Започната от dbitzepsa, 31 Май 2013 10:37:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dbitzepsa

Здр. нов съм тук.Изчетох доста неща относно актовете и последващите наказателни постановления...Въпроса ми е следния,значи преди няколко дена ме глобиха с Акт за превишена скорост в 'уж' населено място.Казвам "уж' защото ме хванаха а входа на града.Полицаите дебнеха точно малко след табела за населеното място.Като ме спряха и казаха,че ще ми пишат акт за превишена скорост ,попитах полицая не може ли да ме е засякъл преди да съм мина табелата и навлязъл в населеното място,и той ми каза,че били премерили и стоели точно на 300м. от табела и съм влязъл в  обсега на радара чак като мина табелата.Но аз се усъмних и днеска проверих,въобще няма от мястото където беше патрулката,до табелата 300м. ;) Въпроса ми е следния,като ми връчат наказателното постановление с глобата,която ще бъде 100лв. мога ли да обжалвам с този факт,че няма 300м и са ме засекли преди табелата ? Благодаря предварително :)

Bobi

Здравей. Може да обжалваш, но ми се струва, че няма да има смисъл. Мисля, че няма как да го докажеш това... Може да имаш някакъв миниатюрен шанс, ако с теб са пътували хора, но според мен трябва да пиеш една студена вода. Нали не мислиш, че съдията ще тръгне с ролката да мери разстоянието? Полицаите са ти устроили гаден кур-капан...

dbitzepsa

Да,майка ми пътуваше с мен.

Pyrhel

Това няма да е електронен, следователно няма да има отстъпка в цената, ако го платиш веднага. Щом няма да има отстъпка - обжалвай, най-много да трябва да си го платиш.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

pantata

Още повече имаш свидетел, което е единствения ти плюс, защото съставилия акта може да не се яви и тогава шанса ти е огромен.