Проблем с Bluetooth модул на Denso

Започната от Georgi Aleksandrov, 11 Април 2018 09:50:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Georgi Aleksandrov

Здравейте, искам да попитам някой да ли е имал подобен проблем.
Колата ми е Фокус C-Max 2005 с навигация Denso, има микрофон и на джойстика на волана има копче Voice.
Нямаше блутут модул, купих два единият е от Фокус 2005 г. с нави Denso, а другият от 2009 г. с по-нов модел нави.
Щом ги свържа, излизат на дисплея, показва че вече е активен блутута. Свързвам телефона, набирам някой и щом ми вдигнат музиката спира за секунда и пак започва. Показва че се провежда разговор, на телефона също че говоря през Ford Audio, но не се чува през колоните, а свири музиката от радиото.
Дали трябва да се рестартира модула през компютър с програма за диагностика, или нещо друго.
Мога да докарам колата някъде, ако някой може да помогне.
Благодаря ви, предварително :)

Мишо

Здравей колега, имам диагностика Форскан и може да се видим примерно събота или неделя да пробваме-цена за диагностиката и евентуалното активиране е едно Пиринско стъкло  (tooth). Копчето "Voice" на джойстика на волана е за гласовите команди, не за телефона. Имам едно питане към теб, модулите с английски език за гласовите команди ли са ? Питам, понеже моя е на италиански език и искам да го сменя с такъв на английски, та да мога да се разбера с колата най-накрая  (rofl).

Georgi Aleksandrov

Супер, колега. Ако се получи имаш цяла каса пиринско  :)
За езика, не знам на какъв са :)

Мишо

Здравейте и честит празник на всички. От около 2 седмици ми се скапа блутута в колата-не мога да включа блутута в менюто на телефона, търси постоянно телефон, като пуснеш блутут на някой телефон, не се намират с модула. Това е моя модул

Молбата ми е към някой колега, който има работещ модул-ако може само за пробата да го ползвам за да видя дали моя модул е заминал за да търся друг. Забравих да кажа, че пробвах какво ли не-разкачах акумулатора за 40 мин., рестартирах навигацията, в сервизното меню ми излиза, че е наличен модула, разкачах и самия модул за около час и половина, но не става. Мисля си, че самия модул е дал фира и искам да се уверя в това, тъй като мислех да го продавам и да си купя такъв с английски език ( моя е на италиански ). Не искам обаче да прецакам някой човек с неработещ модул, по скоро ще го отворя да видя какво има вътре и ще го изхвърля, отколкото да се правя луд  (tooth).

Мишо

Реших си проблема с модула  ^-^. Купих един от фордовската морга при ДАЙ ( мега пичове между другото ), и сега всичко си работи както трябва. Трябваше само да активирам гласовите команди, понеже явно е бил от Фокус ( имаше отметка на Фокус ) модула и трябваше да го програмирам за Мондео. Не стана обаче с Форскана, не знам от кабела ли е ( стар ЕЛМ 327 с ФТДИ чип с Ц/К ключе ), версията на Форскан ми е последната възможна, даже и е пълната версия. Работата стана с на един приятел диагностиката-жълт Лънч и телефон. Значи Лънча е ебахти яката машина, на моята кола намери 13 модула, а Форскана намира само 9, ако не се лъжа. Сега поръчах ЕЛС27 кабел за пробата, ако стане-стане, ако ли не-ще се взима Лънч, няма как  (tooth)