Маркер за дребни драскотини

Започната от escobar, 04 Април 2013 19:41:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

escobar

Мяркал съм едни маркери за дребни ожулвания и драскотини, има и универсални, има и за цветовете на Форд.
Някой ще даде ли отзиви?
В МП продават ли и цена приблизителна, евентуално? И ако не от там, от къде? Има ги в интернет, ама ми е последен вариант.

Bobi

Пробвал съм такър маркер на старата кола (Panther Black). Не си давай парите напразно. Много по-добър вариант е touch up боята, която се продава от Форд.

escobar

Какво представлява тази боя? Колко струва и мога ли сам да се справя, щото съм старателен, ама не съм художник.

Pyrhel

Ей ги:

Ама имай предвид, че това за деруга работа не върши, а е само за "точки" от камъчета. Цената не беше ниска, а за справянето - със сигурност ще се справиш :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

amplified

escobar

Ами КАСКО за съвмесмен миниатюрни драскотини, не ми се занимава.... И три дена без кола, по моя скромен опит.
Един колега предлага да натегна директно с черен перманентен маркер.

amplified

Вероятно е ако не ти се получи после да не мине за каско щета, ако някой те халоса там, затова те питам :)

escobar

Все повече се замислям дали да подновявам КАСКО.
Бащата не прави КАСКО 3 години поред и със спестените пари може да я боядиса цялата веднъж и половина.
Заради тапата на дифузьора, която е тапа, при огледа са ми писали задна броня. Аз си мислех, че в системата отбелязват къде по-конкретно е щетата и тогава не го направих на проблем. Сега като отидох за едно одиране, ми казаха, че видиш ли и преди имало щета, отбелязана на задната броня и ми сочи дифузьора и не покриват щетата.
Умрете мутри! Кур за Армеец!
Да не говорим, че като сключват застраховка искат да те набутат да я надзастраховаш брутално, а като трябва да изплащат я изкарват 5  лева едва ли не. Умрете мутри!

Като я застраховаха преди година ми викат застрахователната оценка е между 17000 и 21000 на колко искаш да я застраховаш? Аз избрах на 17100, щото толкова излизаше по Шваке. Сега във възлагателното писмо, в което все пак покриват фара за мъгла, пише ремонтът да не надхвърля 70 процента от стойността на застрахованат вещ - 9150 лева, което значи че я оценяват на 13100. А тука някакъв застрахователен брокер напиняше да надзастраховаме.
Това значи че ако я бях надзастраховал на 21000, щях да се набутам с още 200 лева. А ако беше тотал щета щяха да ми я изплатят на 13100. Умрете мутри! КУР ЗА АРМЕЕЦ!
Минавам на варианта без КАСКО и сам ще си покривам щетите. Вместо КАСКО за 600-700 лева ще пребоядисвам по 3 компонента на година или ще я пребоядисам цялата в един момент.

amplified

Ташак е каското, ама замисли се, че ако се тотализираш, недай си боже, ще пиеш студена вода... Или някой я набележи  и си я вземе, щот знаят, че няма каско... същата помия.

escobar

Аз ако я направя тотал и оцелея - берекет версин.
А местата на който я паркирам някой трябва да е много смел, за да я открадне и луд, за да рискува толкова за ФОРД Фиеста над 3 години.
Застрахователите правят машинки и с изплащането при кражба. Бутат на полиция, за да удължават разследването, и я изплащат след 3-4 месеца и то на какви цени.

Имам колега, който е работил в сектора против кражби и разправя, че най-лесно и бързо изхвърчат БМВ Х-серия. После са Ауди и други джипове. От евтините каза, че Шкода се крадяла сравнително често, щото имала компоненти съвместими с Ауди.
Ама схемата как изнасят за Русия или арабдския свят Фиеста не си я представям.

Pyrhel

Много внимателно трябва да се проучва по коя точка е застрахована колата, мойта е на 10тина хил затрахована, но имам право на оригинални части и последния път като ми се наложи доста голяма сума използвах - за пластмаси и 1 фар без проражения по ламарина и боя - 3500+ лева (историята с ауспуха на джипката). След някоя и друга година и аз ще го спра, вероятно, защото за 10 годишна кола, която би струвала 6-8к не си заслужава на година да се дават по ~600 кинта :)

А че са мишки - мишки са: http://fordbg.com/forum/index.php?topic=1603.0 и не само тая история...

Иначе не си прав за тоталките, има нормални удари, които тотализират колата, въпросът е да се сметне колко пари би излязъл ремонта, по това съдят :)

escobar

Постъпвали са и коректно, но много обичат и измекярщините. Не че нямам и приятели, които докато не си избият каското не мирват...
Веднъж бях на лекция при един пич от Комисията по финансов надзор и той каза, че в чужбина средният процент изплатено е около 95 процента от премията, а в България е скочил от 20 на докъм 30. Там застрахователите действат по-скоро като банки и не печелят толкова от неплащането, а използват парите за инвестиции.
На една колежка точно Булинс и отказаха плащане на счупен фар, щото пли огледа, когато е правила застраховката бил надран. Фар за БМВ 2009 ксенон.

amplified

Аз съм между 90 и 110% на година... :P
Те за тва искат и да ми го вдигат, ама уреждаме нещата...

А тая практика я правят всички... една драскотинка да има и детайла се описва като лош и изплащат някви смешни проценти... За това винаги се прави каско с излизана отвсякъде кола. Естествено НИКОЙ не ти дава протокола какво е описал и ти не знаеш до момента, в който не искат да платят  :-[

Pyrhel

Мда, тука няма спор, че обичат мотането и измекярщините... За жалост... :(

Ааа, Борко, не си прав, винаги в протокола имам кои детайли какви щети имат и какво ще се покрие при евентуален проблем.

amplified

Може, на мен не ми го дадоха като застраховах в Армеец. Може да съм случил на мишкун. Пък и беше отдавна може и да ме лъжат спомените.
Помня само, че ми дойде като гръм като ми изплатиха 30лв за ремонт на калник  :'(

escobar

На един познат са му краднали Астрата преди няколко дена, което е по-скоро изключение, което потвърждава правилото, щото е застрахована в Арменец.