FORD SIERRA 2,9 TT MINKER TURBO TECHNIKS

Започната от cosworth team ruse, 21 Януари 2012 23:27:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

cosworth team ruse

http://www.fordpower.org.uk/nik/mink.html    http://www.fordpower.org.uk/nik/tt.html  интересно инфо за сиера 2,9 twin turbo мноого рядка  8)
FORD SIERRA POWER

Danchev

Ето как изглежда кита на turbo technics за двувалката ...

How about a magic trick?

viksata

Цитат на: Danchev в 25 Октомври 2012 01:20:06
Ето как изглежда кита на turbo technics за двувалката ...

охххх на батьооо  :D

това мно арно бе... а инфо за буталата има ли или се кара на лек полъх ?

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

vladi tanev

Аз доколкото прочетох си е стандартно всичко даже е и със 10,5 степен на сгъстяване и се кара на 0,45 бара и е към 170 коня, даже се вижда как са боднали една дюза преди дросела.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

Danchev

Това е от линка на Дани горе инфо ... ЕКУ-то също пише, че е различно, не е само дюзата ... дори има 2 варианта с турбо и турбо и генерация.

How about a magic trick?

hotblooded

Добре де, защо ми се виждат малко тези 170 коня от 3.0 V6 мотор при това с турбо?  Или целта на занятието не е  изтръгване ма максимума на двигателя, а повишаване на тягата в ниските обороти?

viksata

Това е за 2.0 DOHC мотора тези показатели...

за 2.9 чааак после гледам аз  ::) е 225 коня и 366 нютона  ???

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Danchev

2.9 e друга (beer) и кита е просто страхотен ...

с дебитомерите ...

с мапа ...

How about a magic trick?

kok4o

Колко ли струва такъв кит? Интересно ми е дали и аз може да го използвам на моя 2.9 двигател, за извличане на още малко сила на баира?

Pyrhel

Скоро се продаваше един на търг и замина за под 700 лева по спомен - с колектори, турбини, пътища - всичко...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

kok4o

Това в ибей ли? Интересно ми е дали е сложно да си сложа такова нещо на бронкото, вместо да сменям двигателя с по-голям. Видях че сериозно вдига мощността на двигател 2.9 и мисля, че би ми било достатъчно.
има ли кой да го монтира тове нещо кадърно, защото и това май не е маловажно :D

Радко

Незнам, но щом при 10,5:1 надуват така значи мотора стабилно трябва да държи  ???

viksata

Цитат на: Радко в 12 Януари 2013 22:31:01
Незнам, но щом при 10,5:1 надуват така значи мотора стабилно трябва да държи  ???

Гледаш за DOHC 2.0 степента..:)

На 2.9 е около 8.5:1

Ако съм разбрал правилно че питаш за V6, че последно за недо става на дума ;)

michael_cool

Кораво куче е това DOHC , Влади го потвърждава за пореден път с последния си проект  ;D
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!