Смяна на странично огледало

Започната от solo5, 12 Декември 2018 09:53:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

solo5

Днес видях, че някой олигофрен ми е счупил страничното огледало
в опит да го краде. Въртяно е на 180 градуса и е счупена горната част на
пластмасата към вратата.

Интересува ме начина на сваляне на огледалото, стъпка по стъпка.
Предполагам че има винтове под вътрешната кора

Ozzie

Правилно предполагаш. Всички винтове които го държат се намират от вътрешната страна.
Чак кора на вратата няма нужда да сваляш. Само пластмасата която е на рамката на вратата.
Не е кой знае колко сложно. Сменял съм огледало на С-Макс-а.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivopolr

Сваля се декоративната пластмаса/решетка, която покрива пищялката. Дърпай я смело, тя е на щипки. Махнеш ли я всичко ти става ясно. Ще видиш и  болта който държи огледалото. Развиваш го и си готов. Сглобяваш по обратния ред.

ivchotr

Да не си бил спрял някъде, където да пречиш? Човек, който поне малко има идея за тези огледала, няма да тръгне да го краде по този начин.

solo5

Цитат на: Ozzie в 12 Декември 2018 11:54:01
Правилно предполагаш. Всички винтове които го държат се намират от вътрешната страна.
Чак кора на вратата няма нужда да сваляш. Само пластмасата която е на рамката на вратата.
Не е кой знае колко сложно. Сменял съм огледало на С-Макс-а.

Да, лесно било. Днес запретнах ръкави и го свалих точно за 2 минути.
Оказа се, че огледалото здраво, само дето олигофрена е мъчил да го върти и кърти
и е счупил половината пластмаса към вратата. Ще кача снимки по-късно да онагледя

Цитат на: ivchotr в 12 Декември 2018 18:23:44
Да не си бил спрял някъде, където да пречиш? Човек, който поне малко има идея за тези огледала, няма да тръгне да го краде по този начин.

Явно някой наркоман, който идея си няма как се сваля огледалото е разчитал да го изкърти.
Бях на паркинг, на място до други автомобили. Подредени са една до друга и мястото е само за автомобили.
100% съм сигурен, че е правен опит за кражба. Начина на чупене не предполага друго.

Лепих с двукомпонентно лепило счупените пластмаси, огледалото и механизма са здрави.
Утре ще монтирам и ще видя какво съм направил. Поне за първо време ще вържа положението, а
по нататък ще търся огледало сигурно.

P.S. На въпросният примат да му изсъхнат ръцете и бял ден да не види...

Ozzie

Цитат на: solo5 в 12 Декември 2018 22:21:39
Лепих с двукомпонентно лепило счупените пластмаси, огледалото и механизма са здрави.
Утре ще монтирам и ще видя какво съм направил. Поне за първо време ще вържа положението, а
по нататък ще търся огледало сигурно.
Ако не ти хареса резултата от лепенето, за 30-40 лв. можеш да спазариш някое от кола за части.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Лепената декоративна пластмаса като се изшкури добре след като стегне лепилото и се пръсне с подходящ спрей, няма да личи, че е правена. С чужда е по-лесно, ама когато си я възстановил сам и се е получило, идва едно удовлетворение, че си направил нещо сам по колата. Ако му се занимава на човек, де. Материалите пак ще излязат колкото за друга.

solo5

Сигурно ще взема от кола за части, но трябва да е ръчно.
Повечето, които се продават са ел.

Ozzie

Винаги можеш от две да направиш едно или да се ъпгрейднеш до ел. огледала...  ;D

solo5

Не се справих добре, пак се спука при слагането
Слабо място е където съм лепил. Залепих и изрязани ленти от стара дебитна карта,
които да подсилят, но апапа го е счупил точно на чупката.

Както и да е... закрепих го, върши работа в момента, но трябва да
се купува ново. При демонтажа видях, че имам куплунг, който явно е за ел.огледала.
Та сега дилемата е пак ръчно ли да търся или комплект ел с панел за контрол
Освен закупуване на огледала и евентуално контролен панел за тях
какви други тънкости има за ъпдейт към ел.огледала?
Някаква настройка за припознаване?

vova

С лепило ли лепиш?
Преди време майка ми удари една от колите на заден,та свалях и лепих пластмасова броня,и изправях също.
Лепих с пистолет с горещ въздух.Като нагрееш и омеква пластмасата.За "пришиване" използвах мрежа метална на малки квадратчета.При мека загрята пластмаса притискаш и мрежата се впива,играе ролята на армировка.Става доста здраво.
Чувал съм и вместо метална мрежа да се слага и парче друга ABS пластмаса /ако не бъркам/.Но за този резултат не знам,само първия мач съм играл :)

solo5

С пистолет сигурно би станало по-добре, но в случая освен пластмаса има и огледало и вътре в корпуса има и други дреболии. Отписал съм го това огледало

ivchotr

Като падне големия сняг и не ти се излиза, какво ще правиш? Каската ми за мотора има вградени тъмни очила, които се скриват с един механизъм, който представлява плъзгач и се намира на върха на каската. Един ден му се развило болтчето и плъзгачът отлетял на някъде :D Та не вървеше заради едно скъсано копче да хвърлям балтона и запретнах ръкавите :D От една стара мишка и бутона за включване на един прецакан ъглошлайф си сътворих същия плъзгач. Правих се и на бояджия с един спрей ;D Стана си като оригинален ;D

zloster

Цитат на: solo5 в 13 Декември 2018 19:59:43
С пистолет сигурно би станало по-добре, но в случая освен пластмаса има и огледало и вътре в корпуса има и други дреболии. Отписал съм го това огледало
Не знам как е при ръчното регулиране, но при електрическите огледала голяма част от карантията може да се извади от корпуса. За целта трябва да се свали самото стъкло на огледалото. В другата тема съм дал малко препратки. Информацията е доста, поразгледай снимките.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/