Леко придърпване

Започната от Алекси, 13 Декември 2020 08:53:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Алекси

Здравейте колеги .Изчетох много теми но не намирам като моя проблем,ако мога да го нареча така.Колеги колата е фокус 1.8 tdci 115 коня 2009г.фордофския мотор.Та при рязко натискане на педала на 2 и 3 скорост забелязах,че се осеща съвсем леко 1 придърпване.Например ако я изцедя на първа и после вкл.на втора и натисна газта до долу започва да придърпва съвсем леко,и на трета е така.Все едно не и стига нещо(нафта или въздух)Като натискам педала плавно придърпването го няма.Усеща се между 2000 и 3000 оборота.Смених горивния филтър с Mann и пак го усещам.Иначе мотора работи повече от прекрасно.Пасажера до мен не го усеща и казва че мн се вглеждам в колата,също и други пътници в колата не го усещат.Незнам това така ли е и при вас и въобще проблем ли е?Колата е на 115000км По двигатела всичко е добре(вакууми,турбо горивен филтър,въздушен)Благодаря за отделеното време.

ivopolr

Да не би съединителя да преплъзва! ::) Или пък бедна горивна смес!?

Алекси

Съединителят мн добре ми отделя,колега.А и не мисля че е съединителя защото оборотите се увеличават плавно не от 1 път.Но може и да е той

Nicko

И при мен го има това предърпване в същия оборотен диапазон. Все едно не достига гориво. Днес я гледах на живи данни и забелязах ,че в момента в който вземе да предърпва ,налягането на турбото пада за момент.
Гледал съм дебитомери,ЕГР-и, не установих в тях проблем.

Алекси

Nicko твоя 1.8tdci ли е?При мен ако задържа педала на газта  в тоя диапазон на оборотите се появява,иначе не.Както казваш,че е турбо какво требва да се прегледа

Nicko

1,6 е моята ,пежо мотора. Да като задържа педала се появява. Аз имам съмнения в клапана на турбото.