Жило на съединителя-къде???

Започната от SICKandPROUD, 13 Май 2013 23:44:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SICKandPROUD

Добър вечер колеги, имам запитване след като днес почти не "запалих" съединителя,
позаседнах по 1 наклон и ха да тръгна, да ама не, оборотите се вдигнаха, съединителя отпуснат, колата на първа, но не се движа, след около секунда замириса на изгоряло феродо...
Въпроса ми е следния- Къде се намира жилото за притягане на самия съединител, днес гледах, но така и не видях, съединителя е на около 40 000 километра и го сменях преди година и 1 месец, малко след като взех Форделата.
Отлепя на сантиметър от напълно отпуснат педал, така че мисля, че е само за натягане...
Също да се мъча ли сам или е сложнотия???
Колата е мондео мк2
Благодаря предварително

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

К.Методиев

Почти съм сигурен, че колата ти е с лагер помпа, а не с жило на съединителя така, че нямаш жило.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

SICKandPROUD

Нямам си идея, може и така да е, оставям в сервиз, после я взимам, не разбирам там, затова и не пипам. Какво следва да направя, не е нормално да отделя съединителя толкова в края?

Alexi

тия симптоми са на заминал съединител защото той не зацепва ,а не да не отделя ..

SICKandPROUD

Не са ли малко 40 000 км за нов съединител, колата не съм е ръчкал. тя милата няма парлама, че да е мъча.
Благодаря колеги ще ида на майстор и той да даде мнение...

Alexi

малко е ,но зависи от качеството на частите които са ти сложили ..