Масло за хидроусилвателя на волана.

Започната от infomar, 24 Май 2016 15:25:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

infomar

Бях закупил преди година едно масло за хидроусилвател на ФИАТ Дукато -DEXRON II D 1L ALPINE. GENERAL MOTORS - германско. Стои някак си слабо виолетово.

Трансмисионното масло  DEXRON II D е създадено специално за автоматични скоростни кутии,както и за хидравлични кормилни системи. Осигурява защита от износване, корозия и нагар. :-[

Спецификация:
MB 236.6; General Motors Dexron II D; MAN 339 Typ Z-1/V1; CAT TO-2; Allison C-4; Renk Doromat; ZE TE-ML 03D/04D/11A/14A/17C; Voith Liste 55.6335.32

Става ли за доливане в този на Форд С-Мах 1.6 бензин? Дали е съвместимо с... не знам какво трябва да бъде ?

п.с.
Казаха ми, че  оригиналното масло за хидравликата е зелено и пише хидравлик флуид или серво флуид а не трансмисион ойл!

infomar

Мак не трябва да се смесват - червено със зелено. Само препоръчвано от производителя, въпреки, че някой са слагали и DEXRON II D без пролем.

Mondeicho

Аз смених моята течност преди две седмици и по каталог в Мото пфое излиза, че съм с червена течност, която е Dexron III. Аз не взех оттам, а купих такава, която отговаря на спецификацията. Твоята ако е зелена трябва да сложиш такъв цвят. Разликата доколкото разбрах е, че едните са минерални другите синтетика и затова не е хубаво да се смесват. Това, което аз сложих(източих цялото предишно и ми трябваше 1 л):

Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

jo_jo

В МП ми доляха безплатно при един преглед. Зелено е. Някъде из темите съм писал номера, нещо 28лв ми се върти като цена за литър.

Mondeicho

Да зеленото от МП е толкова като цена...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.