Parrot 3200LS не се връзва с телефона ми

Започната от moni74, 16 Ноември 2012 13:52:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Имам вграден Parrot 3200LS. Пускам да търси нов телефон - не открива моя НТС. А моят телефон го открива, поисква да се свърже. Пускам Парот-а да се върже с "друг телефон", взимам му 4-цифрения код и го въвеждам в НТС-то. И веднага съм отхвърлен от Парот-а.
Някъде прочетох, че колега е имал подобен проблем и е сменил телефона. А моят много не ми се сменя :) Някакви идеи? Има вариант за ъпдейт на софта на Parrot 3200LS през блутуут. Но при положение че не мога да синхронизирам, няма как да стане.

----------------------------

amplified

Нов ли е модулът?
Ако не е нов  има ли други pair-нати устройства в кита? Ако има ги разкарай и пробвай пак.
HTC то discoverable ли е? Рестартира ли телефона?
В нета пише, че парота има USB и Update wizard, пробва ли да ъпдейтнеш с комп?

moni74

Оправи се като изтрих всички запаметени телефони :) Само че понякога се разкача сам, не знам защо. Другото което дразни е, че ако спра блутуута на телефона и после пак го пусна, иска отново да вкарвам 4-цифрения код.
USB вход не видях никъде, освен ако е скрит с някакво капаче.

amplified

The pairing code for the 3200LS is different each time and will be
displayed when a phone attempts to pair

Това е доста странно.

Special paring modes exist for some phones. If your phone is listed in the
pair list use that mode. In the U.S. Most SonyEriccson phones will need a
mode and Nextel phones will need "IDEN phone" SETTING> PAIR
WITH PHONE> IDEN PHONES
o Most Windows phones will use OTHER PHONES, not WINDOWS CE.
Most U.S. PDAs are running Windows Mobile for SmartPhones, or
Windows Mobile for Pocket PC, not Windows CE.

Това е другото което намерих
. Start the car and ensure the car kit is on.
2. Press then turn the scroll wheel of the remote controls until the Settings menu is displayed and then press the scroll wheel.
3. Select "Pair with..." and select your mobile phone's model and confirm. If your phone's model is not displayed, select Other Phones.
4. Activate Bluetooth on your phone, and search for Bluetooth devices.
5. Select the Parrot 3200LS / Parrot 3400LS from the list and enter the pin number shown on the car kit display.

Your phone has now been paired with the Car Kit and is ready for use. The phone book will be synchronised automatically if supported by your phone and car kit.

Също пише, че дропва конекцията, защото телефона се опитва постоянно да синхронизира контактите.
Виж дали HTC-то има такава опция и я спри да не синхронизира през блутута.
процедурата била:
Pair-ваш, оставяш го да синхронизира, unpair-ваш от телефона, спираш тая функция за автоматична синхронизация и pair отново. Контактите оставали. Само че от тоя момент нататък, ако се добави нов контакт трябва ръчно да се синхронизира.

За постоянното pair-ване виж дали парота веднага се спира след като изгасиш колата, ако е така е възможно да си разменил червения и оранжевия кабел.

ЦитатSounds like the ignition wire and the permanent 12 volt wires are back to front which means the settings are not stored when the ignition is switched off - try to find the red and orange cables going to the blue control unit and swap them at the fuse's

moni74

Ако веднъж закача НТС-то и Парот-а с парола, и след това не спирам блутуута на телефона, при всяко запалване на колата вече сами са връзват. Всеки път се синхонизират без проблем, още не съм търсил из опциите на НТС-то да го спра.
Засега върши работа, но май от другата страна на линията не ме чуват много добре.

momo76

И аз имам същия. Преди ми беше в Мондеото а сега във Волвото и нямам оплаквания, чуват ме добре. Пробвай да му качиш последния софтуер. Ето как.

ceco.deyanov

И аз имах проблем със връзката на моя Парот СК 3100 с Нокиа 3250. Обнових му софтуера следвайки инструкциите от сайта който momo76 е дал и вече нямам проблем. Свързват се и връзката е стабилна.
Много благодаря!