Форд Фокус 1.6 загрява извън града..?

Започната от DaemoN, 09 Декември 2012 14:35:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

DaemoN

Колеги имам следния проблем,карам в града и нямам проблеми,но изкарам ли го извън града и почва да качва температура и влиза в червеното, следователно спирам и за 1 мин давам на контакт и температурата е паднала до нормалното и това ми го прави постоянно.Какъв може да е проблема?САМО да спомена,че термостата е сменен.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ОТЗОВАЛИТЕ СЕ :)

amplified

Да е хлабав контакта на куплунзите на перката и вятъра с по-висока скорост да ги размества?

К.Методиев

Случайно колата да има газ сложена на скоро?

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Pyrhel

А вдига ли наистина температурата или просто така го показва? :)
Форд имат склонност да слагат електроника в таблата с дефектен софтуер. Масово явление при Транзит и често ми се обаждат да лекувам такива глупости...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

whaaazp

Цитат на: DidiBao в 09 Декември 2012 18:25:12
Случайно колата да има газ сложена на скоро?
::)

Като цяло не намирам много логика да спреш и да дадеш за минута на контакт за да падне температурата на двигателя.  ???

Pyrhel

Точно поради тази причина питам, транзитите влизат в лютеницата и след няколко секунди уредът се връща обратно на "истинското" положение :) Ама понеже са служебни не спират изобщо :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

DaemoN

Колата и е поставена газова уредба преди 7-8 месеца,но ако е температурен датчик което ми се вижда най логично къде се намира?

К.Методиев

Не точно 1.6 на газ страда от такъв проблем, затова и питах за газта, прави се байпас на едните маркучи на охладителната система и се оправя, редовен номер им е на тези мотори това.

Ето го и решението който не вярва, не е измислено от някой, даже съм чел че е официално от форд решение.

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=216582&d=1286402752

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

DaemoN

смених температурния датчик не е от него  :-[ дано да е от газта

К.Методиев

Не слушаш какво ти пее радиото, това ри е проблема.

Alexi

виж сега той казва какъв му е проблема не ние :)) просто го споделя :))
а водната помпа поглеждал ли си я ?