Взаимозаменяеми части при Мондео МК1 и МК2

Започната от bad_boy___d_ge, 24 Ноември 2015 22:55:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bad_boy___d_ge

Здравейте колеги, нека направим тази тема за да знаем кои части при двата модела може да си ги подменяме без проблем и при кои има разлики и какви са. Аз лично имам питане за няколко части, понеже имам МК2 (УДАРЕНО)  и искам да  модифицирам малко на баща ми (МК1):

1- Таблото (не цялото а само тази част с въздуховодите и бутоните)
2- Седалките заедно с корите на вратите (За тях знам че няма проблем стига да са от един и същи вид купе)
3- Задната броня (Захващането еднакво ли е?)
4- Скоростната кутия (заедно със скоростния лост ли трябва да се смени, защото на едното е с жила,а на другото с лостове?)
5- Спирачните апарати заедно с дисковете (За задните става на въпрос)
6- Тавана?
7- И последно на МК2 гумите ми бяха 205х55 R16, дали на МК1 ще опират при завой

К.Методиев

Цитат на: bad_boy___d_ge в 24 Ноември 2015 22:55:28
Здравейте колеги, нека направим тази тема за да знаем кои части при двата модела може да си ги подменяме без проблем и при кои има разлики и какви са. Аз лично имам питане за няколко части, понеже имам МК2 (УДАРЕНО)  и искам да  модифицирам малко на баща ми (МК1):

1- Таблото (не цялото а само тази част с въздуховодите и бутоните)
2- Седалките заедно с корите на вратите (За тях знам че няма проблем стига да са от един и същи вид купе)
3- Задната броня (Захващането еднакво ли е?)
4- Скоростната кутия (заедно със скоростния лост ли трябва да се смени, защото на едното е с жила,а на другото с лостове?)
5- Спирачните апарати заедно с дисковете (За задните става на въпрос)
6- Тавана?
7- И последно на МК2 гумите ми бяха 205х55 R16, дали на МК1 ще опират при завой

1.Таблото и цялото и частта с въздуховодите стават, моето е с табло от мк2, може да разлгедаш темата ми.
2. Салона и корите на вратите също стават, дори и да не са от едно и също купе с малко зайгравка стават, има разлика само в облегалката на задната.
3. За задната броня не съм пробвал ама не мисля, че ще пасне ма мк1.
4. Скоростите стават, и да трябва и жила и лоста и помпа на съединителя да се сложи ако се монтира на мк1 по стара година, излишно усложнение, може да се извади и карантията от дната кутия и да се сложи в другата също става.
5. Спирачки дискове всичко едно  и също, ако са еднакви купета комби - комби например.
6. Тавана става
7. Гумите стават, изобщо по оказването всичко е еднакво без предните амортисьори имат разлика но ако се монтират заедно с пружини за мк2 стават.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.