Картерни газове

Започната от Радко, 01 Ноември 2012 19:22:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Радко

Имам въпрос относно духането през капака или през картера(картерните газове). Как мога да разбера дали минава компресия през сегментите?
От капака много малко се усеща а през картера забелязах днес, че като е на празни обороти духа, но като го запуша с пръст не ми избутва пръста и не се увеличава от капака, а като дам гас на по-високи обороти не духа изобщо през картера? Така ли трябва да е и ако трябва нещо допълнително да проверя?
Правилно преместена! Благодаря  ;)

viksata

Ми то винаги духа през сегментите, затова и има картерна вентилация. Като го запушиш с пръст то почва да духа от филтърната кутия, а по принцип от там си взима свеж въздух.

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

hotblooded

Ако искаш да разбереш дали сегментите "държат" се прави следното - накрайник с резба като на свещите, компресорче с манометър, развиваш свещта на 1ви цилиндър на двигателя, докарваш 1ви цилиндър в ГМТ в такт "сгъстяване" навиваш накрайника, слагаш му маркуча и пускаш компресора.... ако сегментите са износени ще чуеш как "духа" тръбичката за щеката на маслото, ако вземе да съска от ауспуха - изпускателен клапан не приляга добре (или си сбъркал положенито на коляновия вал), ако издуха през пълнителния колектор - като предното, само че смукателен клапан, ако вземе да бълбука из охладителната система - гарнитура на главата е заминала. Поватряш за всички цилиндри...
Има и по прост начин - с манометър за налягане в цилиндирте, развиваш свещите, откачаш 12 волта (захранването) от запалителната бобина, и един по един въртиш на стартер, записваш стойностите и сравняваш с някои каталог за твоя автомобил.

Радко

Цитат на: hotblooded в 02 Ноември 2012 00:54:02
Ако искаш да разбереш дали сегментите "държат" се прави следното - накрайник с резба като на свещите, компресорче с манометър, развиваш свещта на 1ви цилиндър на двигателя, докарваш 1ви цилиндър в ГМТ в такт "сгъстяване" навиваш накрайника, слагаш му маркуча и пускаш компресора.... ако сегментите са износени ще чуеш как "духа" тръбичката за щеката на маслото, ако вземе да съска от ауспуха - изпускателен клапан не приляга добре (или си сбъркал положенито на коляновия вал), ако издуха през пълнителния колектор - като предното, само че смукателен клапан, ако вземе да бълбука из охладителната система - гарнитура на главата е заминала. Поватряш за всички цилиндри...
Има и по прост начин - с манометър за налягане в цилиндирте, развиваш свещите, откачаш 12 волта (захранването) от запалителната бобина, и един по един въртиш на стартер, записваш стойностите и сравняваш с някои каталог за твоя автомобил.
О благодаря много полезно и подробно! Аз ще пробвам 2рия метод, но виждам, че 1вия е много по-точен и можеш да разбереш конкретно от къде има проблем ако има  ^-^  (fri)