Ford focus 2000tdci engine malfunction

Започната от Momchil_, 21 Януари 2018 18:43:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Momchil_

Здравейте!
Вчера при запалване на колата излезе надпис engine malfunction. Преди това я бях карал някъде 30км без никакви проблеми. Въпреки алармата колата върви добре, но все пак ме притеснява. Някой има ли опит в подобни ситуации?

Ozzie

Свети ли червена лампа до километража?
Постоянно ли седи надписа Engine malfunction?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Momchil_

Свети (I), точно в средата. Надписа седи, когато запаля, но след това мога да го скрия от лоста за менюто(среден разход, момент разход и т. н.). Но червеното ( I) не изгасва.

Ozzie

На първо време, закачи я на диагностика, да видиш каква грешка е записал компютъра. После решавай как да действаш.
Ако е нещо свързано с ЕГР клапана, свали го и го почисти докато е време.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Momchil_

Благодаря за съвета! Още утре отивам да и направят диагностика.

Momchil_

Здравейте!
Днес направиха диагностика на колата. Беше натрупала доста грешки повечето, от които не толкова обезпокоителни. След като ги изчисти ха останаха 2. Едната за подгревната свещ на първи цилиндър, а другата за запушен филтър и проблем с веригата. Обаче, доколкото съм запознат, този двигател е с ангренаж, не с верига.

Ozzie

Свещта ще я смениш, това ясно. Само онзи дето я развива, да е по- внимателен, че ако не е работила дълго време се трупат едни нагари и после става малко мъка. Понякога се и късат такива свещи... е тогава вече ще ти се....  :'(  :'(  :'(

P.S. Проблем с коя верига?
Компа, няма как да засече проблем с ангренажа.
Кой ти чете грешките и записа ли ти ги някъде, да знаеш, какво е имало?

Momchil_

Честно да ти кажа нищо не разбрах. Свеща е ясна. Грешката с филтъра и веригата бяха заедно. Дали е възможно да става въпрос като цяло за приток на гориво(верига)? Момчето което чете грешките ми се стори че не беше много добре запознат с програмата. Но при нас е трудно да намериш сериозни специалисти :(