Избор на мк4 модел и двигател

Започната от iaceka, 28 Август 2012 21:05:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

iaceka

Здравейте съжелявам, че Ви безпокоя но съм до 1-2 месеца ще си вземам кола и се спрях на Форд Мондео 2008-2009 г. ако може да ми кажете за избор на дизелов двигател , подръжка, разход и т.н. ще ви бъда благодарен.
Предварително ви благодаря !
Поздрави !

BIGFORDFAN

Погледни тук колега http://fordbg.com/forum/index.php?topic=143.msg480#msg480  http://fordbg.com/forum/ford-mondeo/ford-mondeo-2-0-benzin-2008-godina-mneniya!/

П.С. не ни безпокоиш, все пак си бъдещ Форд фен.

iaceka

Искрено благодаря за информацията колега, беше много бърз ! ^-^

em4o_d

Ами  изборът не е кой знае какъв!Има 1.8 - 115 к.с., който според мен е прекалено слаб и 2.0 с 130 и 140 к.с. Аз лично бих се спрял на 140 коня,защото колата си тежи 1.5 тона, а и в поддръжката едва ли ще има голяма разлика!

BIGFORDFAN

Колега, за бензиновите мотори ли говориш? Защото 1.8 TDCI е 125 коня и е с почти идентични динамични характеристики с 2.0 TDCI 140 к.с.

hotblooded

Цитат на: BIGFORDFAN в 01 Септември 2012 10:50:40
Колега, за бензиновите мотори ли говориш? Защото 1.8 TDCI е 125 коня и е с почти идентични динамични характеристики с 2.0 TDCI 140 к.с.
Идентични - на книга, голямата кола си иска голям двигател. 2.0 - 140 или 163. Може и 2.2/175 - но за МК4 е предлаган само за Ghia и Титаниум обзавеждане (цена около 60 бона нов) и няма много такива... 

Alexi

според мен 140 коньовия дизел и 145 коньовия бензин са минималните мотори за мк4 осигуряващи приемлива динамика .. всичко надолу не е препоръчително .. 1.8 дизел е стария ендура мотор на форд  от 80те ,8 клапанов ,с чугунен блок и глава ,който отсъства в моторизацията на мк3 но незнайно защо се появява пак в мк4 .. според мен отдавна е за пенсиониране тоя мотор ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 01 Септември 2012 19:22:12
според мен 140 коньовия дизел и 145 коньовия бензин са минималните мотори за мк4 осигуряващи приемлива динамика .. всичко надолу не е препоръчително .. 1.8 дизел е стария ендура мотор на форд  от 80те ,8 клапанов ,с чугунен блок и глава ,който отсъства в моторизацията на мк3 но незнайно защо се появява пак в мк4 .. според мен отдавна е за пенсиониране тоя мотор ..
1.8 TDCi -125 го има в последните Мк3 - от 2007ма. Дори в МП имаше едно такова.

Alexi

бъркаш ... то е 2.0 евро 4 мотора ,125 коня вместо 130 .. така както твоя е 150 ,а евро 3 2.2 е 155

hotblooded

Освен да бяха сбъркали мотора... но в сайта го бяха писали 1.8. Искаха му почти 12.... И Явно някой го купи.

Alexi

сещам се тая обява , като фокуса 2.2 ..  неграмотно надраскана от някого...

iaceka

Здр. колеги
Мисля да е дизел поне 140 коня, но се 4удя дали да не я взема от Moto- Phoe върната от лизинг или какво ще ми препоръ4ате?
Ще по4акам и ще се оглеждам :)

hotblooded

Цитат на: iaceka в 04 Септември 2012 10:39:33
Здр. колеги
Мисля да е дизел поне 140 коня, но се 4удя дали да не я взема от Moto- Phoe върната от лизинг или какво ще ми препоръ4ате?
Ще по4акам и ще се оглеждам :)

По принцип тук сме няколко човека които сме зи взели колите втора ръка но от МП и не сме се оплаквали ( аз смених клапан на ЕГР, но съм единичен случай) - бих ти препоръчал да търсих кола купувана от МП със запазени докумнети за обслужване, или направо от МП. НО ПАК ВНИМАВАЙ - в МП с километража няма да те излъжат, но понякога прикриват удряни коли. От горбляне, Дупница, Враца - за*би..... 
  Като мотор- колкото повече - толкова повече. От Мк4 е истинска рядскост да намериш 2.2 TDCi, но ако ти попадне 2.0 163 - вземай. Имаме колеги и с 2.0 бензин - не се оплакват от някакви космически разходи на гориво - пак зависи и колко я караш

Bobi

Здравей и добре дошъл!

Този Titanium X 2.2 TDCi го виждам всеки ден и колата изглежда перфектно. Продават я, защото имат бебче/та :)

Alexi

2.0 163 коня дизела се монтира само след фейса а там май втора ръка почти няма и цените са доста височки ... 2.2 си върви с оборудването и нов е около 65к,та втора ръка се върти около 28-32 и е рядък .. 2 МР имаше 2 бр преди време но се продадоха..

iaceka

Цитат на: Bobi в 04 Септември 2012 11:19:26
Здравей и добре дошъл!

Този Titanium X 2.2 TDCi го виждам всеки ден и колата изглежда перфектно. Продават я, защото имат бебче/та :)
Да, и аз го глдах.
Много добра цена даже се усъмних малко да не му има не6то
мисля скоро да пътувам до София и имам голям мерак да го видя
Късмет, ще видим :)
Благодаря на всички колеги които помагат за избора ми  ^-^

Alexi

цената си е нормална все пак колата е подкарала 6та година .. освен това предстоят скъпи обслужвания ролки ремъци демферни шайби и т.н.

hotblooded

Цената е нормална, толкова ги дават и в МП (е не ТитаниумХ), но пък в базовото обазвеждане си има всичко необходимо....  Само че не е 2.2, а 2.0...  За сравнение 2.2 ТитаниумХ, 2008/9 година, от първи собственик със сервизна история започват от 10 000 евро в мобиле.де.