Проблем с Фиеста

Започната от Miroslav123, 14 Август 2012 22:23:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Miroslav123

Здравейте ! Имам Фиестичка 1.1 90г. , която ползвам за сложебна кола , така да се каже. Преди няколко дни , лампата за маслото  започна да свети при ниски обороти на двигателя. Проверих маслото - на макс . Отидох на майстор .Той ми каза , че маслото е много рядко и мирише май, май  на бензин. Смених ме  го  и лампата вече не свети. След това ми  каза да наглеждам нивото на маслото в картета.  След  няколко дни на каране и след проверка, нивото на маслото в картера се е покачило, което ме навява на мисълта , че процеса се повтаря - в картера влиза бензин и  отново разрежда маслото. Възможно ли е, и каква е причината за това ? И има ли нещо общо с проблема подкачващата помпа ?

G_o_c_e_v

Не знам устройството на подкачващата помпа при бензина, но предполагам е същата като при дизела и ако имаш скъсано платно на помпата ще минава гориво през нея и право вътре при маслото.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

momo76

От помпата е. Като се скъса платното вътре и така се получава.
То на тая Фиеста от друго място няма от къде да вкара бензин при маслото.

Danchev

Ако не губи антифриз и маслото мирише на бензин няма какво друго да е ... помпичка. Незнам дали се предлагат ремонтни комплекти, но и цялата помпа да се вземе не са скъпи и се сменят лесно.
How about a magic trick?

Miroslav123

Благодаря ви ! Ще действам...