Вибрации във волана МК3 ТДЦИ 130 к.с.

Започната от Chernoto_Mondeo, 31 Юли 2012 16:39:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Chernoto_Mondeo

Усещат се вибрации във волана при ускорение над 100 до 130-140 км. в час по хубав път. Не е от гумите и джантите, защото днес ги провериха, имаше една за изправяне и я ремонтираха. След това веднага я качих на АМ "Люлин" и пак си се усещат вибрации в този диапазон на скоростта. Вибрациите не са силни, но са изнервящи честно казано. На такъв гладък асфалт да ти тресе волана ... си е направо смърт. Много ще съм благодарен ако някой може да ме насочи откъде идва проблемът. :-)

hotblooded

Цитат на: Chernoto_Mondeo в 31 Юли 2012 16:39:23
Усещат се вибрации във волана при ускорение над 100 до 130-140 км. в час по хубав път. Не е от гумите и джантите, защото днес ги провериха, имаше една за изправяне и я ремонтираха. След това веднага я качих на АМ "Люлин" и пак си се усещат вибрации в този диапазон на скоростта. Вибрациите не са силни, но са изнервящи честно казано. На такъв гладък асфалт да ти тресе волана ... си е направо смърт. Много ще съм благодарен ако някой може да ме насочи откъде идва проблемът. :-)
Карета на полуоските, по специално вътрешните.

Alexi

може гумите ти да са криви това не се вижда на балансмашината освен ако не са адски криви ..

Bobi

Казва, че гумите проверени, но не знам го правят това :D И според мен е от каретата.

П.С. Най-правият и равен участък в София по мое мнение в момента е този пред The Mall на Цариградско шосе.

hotblooded

Цитат на: Bobi в 31 Юли 2012 18:07:58
Казва, че гумите проверени, но не знам го правят това :D И според мен е от каретата.

П.С. Най-правият и равен участък в София по мое мнение в момента е този пред Mall of Sofia на Цариградско шосе.
На царигарско е The Mall, Mall of Sofia e на Опълченска и Стамболийски :) В града не е идея да я пробва че не се знае от къде ще го издебне  C:-)

Bobi

Оправено. Мерси! Днес ходих до мола на Стамболийски и съм се объркал за това ::D

Там в момента е по-сигурно и от магистрала, понеже просто няма къде да застанат и да те изненадат, а и няма камери (все още)

Chernoto_Mondeo

Хм, преди няколко месеца рециклираха дясната полуоска, като майсторът ме убеди, че лявата не дава проблеми. Предполагам, че за 250-те лева, които ми взеха са сменили и каретата ... оффф знам ли, не мисля че може да е от това, защото воланът вибрира дори и на неутрална предавка по наклон.  :-[

Vasilev

В такъв случай не мисля, че може да е от каретата. А ако е от тях, трябва да има вибрации и в скоростния лост.

hotblooded

Цитат на: Chernoto_Mondeo в 31 Юли 2012 18:21:30
Хм, преди няколко месеца рециклираха дясната полуоска, като майсторът ме убеди, че лявата не дава проблеми. Предполагам, че за 250-те лева, които ми взеха са сменили и каретата ... оффф знам ли, не мисля че може да е от това, защото воланът вибрира дори и на неутрална предавка по наклон.  :-[
Вдигаш предницата на трупчета, палиш, включваш на 6та, даваш леко газ - километража да покаже 140-150, изключваш от скорост и гасиш двигателя. освен за вибрации се ослушвай и за тропане. Ако нищо не тропа, а само вибрира - пробвай да размениш предни със задни гуми и пак я покарай да видиш как е.

Chernoto_Mondeo

Ще пробвам, ама едва ли ще разбера нещо, не съм много навътре в тази тематика  :-)

momo76

Ако е от каретата ще вибрира само при ускорение, тогава виждат зор. Ако вибрациите са само в този диапазон от скорост при това и при изключена скорост, аз залагам на криви задни гуми.

hotblooded

Цитат на: Chernoto_Mondeo в 31 Юли 2012 18:36:48
Ще пробвам, ама едва ли ще разбера нещо, не съм много навътре в тази тематика  :-)
Колега, ако си с лети джанти - огледай добре отворите за болтовете - дали не са разбити (разширени). Ако си с обикновенни джанти - виж си болтовете - дали не е износена конусната повърхност която центрира джантите

Chernoto_Mondeo

Цитат на: momo76 в 31 Юли 2012 18:38:17
Ако е от каретата ще вибрира само при ускорение, тогава виждат зор. Ако вибрациите са само в този диапазон от скорост при това и при изключена скорост, аз залагам на криви задни гуми.

Не е от криви гуми и джанти колега, джантите са 16' лети оригинални, гумите са с ДОТ 2011 Continental-ки, чисто нови ги купувах и не са минавали през някакви огромни дупки или неравности, че да се изкривят и въпреки това днес ги слагаха на стенд и 4-те, една беше леко крива, изправиха я, другите си бяха супер ...

Alexi

Цитат на: hotblooded в 31 Юли 2012 19:44:42
Колега, ако си с лети джанти - огледай добре отворите за болтовете - дали не са разбити (разширени). Ако си с обикновенни джанти - виж си болтовете - дали не е износена конусната повърхност която центрира джантите
джантата се центрира от централния отвор не от болтовете ,той трябва да е апсолютно еднакъв като главината .. 1 мм да има хлабина и джантата тресе ..

Alexander

Аз м/у другото забелязах намаляне на тресенето като смених спирачните дискове... Незнам дали има общо но ако диска е крив не оказва ли пак някъкво влияние?
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Chernoto_Mondeo

Цитат на: Alexander в 31 Юли 2012 21:01:46
Аз м/у другото забелязах намаляне на тресенето като смених спирачните дискове... Незнам дали има общо но ако диска е крив не оказва ли пак някъкво влияние?

И дисковете смених наскоро, всичко, което имаше за смяна съм сменил, незнам вече, мисля да взема други джанти с гуми да пробвам, просто акъл не ми го побира от какво може да е, колата съм я карал на проверка при Иво от знаменития сервиз на Брод 19 под моста Чавдар. Сменихме един куп неща, тампон на двигателя, рециклирахме полуоската, прегледа предницата, каза че всичко е бетон. Само на реглаж на преден мост не съм я карал още, дали пък не е възможно там да е ябълката на раздора. Мисля, че по гумите и джантите всичко е ток, но знам ли. Всъщност единствените две неща, които трябва да оправя са: втори инжектор, диагностиката показа, че е тръгнал да си "ходи", и да рециклираме рейката, не тече но на дадени неравности почуква. Сега събирам пари за тези две манипулации. Може тресенето да е свързано и с тях, поне се надявам де, както казах не съм много вещ :(

Marlboro

От спирачните дискове със сигурност не е, мойте са си кривички, но само като спирам си тресат. Съмнявам се и да е от рейката. Прави реглаж на преден и заден мост и дано е това.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Chernoto_Mondeo

Цитат на: Marlboro Classic в 01 Август 2012 00:21:53
От спирачните дискове със сигурност не е, мойте са си кривички, но само като спирам си тресат. Съмнявам се и да е от рейката. Прави реглаж на преден и заден мост и дано е това.

Оффф, ще направя и дано да е от това. Препоръчайте ми място, където правят качествен реглаж в София ...

Marlboro

Въпреки че много плюят Гуми център "Диана", точно тези в люлин са много добри и съм много доволен от тях, за разлика от тези на богров и драгалевци.
Преглед на ходора част+реглаж преден и заден мост, беше 35 лв.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!