Какъв акумулатор 2.0 Duratec HE мондео

Започната от amplified, 07 Март 2014 14:54:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

amplified

Някаква идея какъв е алтернаторът? Сегашният акумулатор е 52Ah, в някакви сервизни програми го дават от 53 до 75 Ah, че може да поеме... та... може ли да поеме?  ^-^

В багажника имам 220w усилвател с бас каса и тоя фабричния гътна дотолкова, че след 3 дни престой беше на 9.5V и не запалих.

Дават ми хубави цени за Moll 75Ah, VARTA 75Ah, VARTA 63Ah и Exide premium 64Ah между 180 и 190лв за всички изброени.

hotblooded

Пишеш за алтернатор, питаш за акумулатор - последно - кое от двете? 

amplified

Щото съм с бъбрек в главата... Питам какъв е алтернатора, за да разбера дали може да зарежда 75Ач :)

hotblooded

Цитат на: amplified в 07 Март 2014 15:04:41
Щото съм с бъбрек в главата... Питам какъв е алтернатора, за да разбера дали може да зарежда 75Ач :)
акумулатор който се събира под капака - няма проблеми с алтернатора...

amplified

Той се събира обаче в компютъра има отметка за алтернатор 60 и 90, затова се чудя...

hotblooded

Слагай на по-големия...  Ако може да набуташ 90Ач акумулатор ще е още по добре, при условие че имаш и яка музика..

ihovahi

Моят е акумулатор 84ah и да чукна на дърво нямам проблеми за сега (вече почти втора година). Та идеята ми е да не се притесняваш а да слагаш по-голям.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Alexi

слагай спокойно ,бих ти препоръчал ексайда - премиум серията им е наистина добра ,моя ( 85Ач ) въртеше отлично и при -16 а е вече на 2.5г

amplified

Супет, значи ще туря 75-ца само ексайда е над 200 ама другата седмица ще имам по-добри цени. За moll и varta някой има ли идея как са? Въпреки, че искам ексайд...

moni74

Aз съм с тaкъв Ексaйд нa Мондеото и Ситроенa - без зaбележки. Нa Ярисa е обикновен Ексaйд зaрaди формaтa и рaзмерa.

----------------------------

G_o_c_e_v

....
edit:
ЦитатВъпрос: Какъв капацитет акумулатор е най-добре да използваме?
Отговор: НАЙ-ГОЛЕМИЯТ, КОЙТО ПАСВА НА МЯСТОТО!

Големият акумулатор е приятел на шофьора. Той позволява:
- по-дълго оставяне/забравяне на включени ел. консуматори в спрян автомобил
- пускане в ход на не-съвсем-изправен двигател, с много опити
- по-дълго пътуване с повреден алтернатор
- по-дълга експлоатация на дадената батерия (непропорцилнално - ако на дадената кола 55А.ч живее 2години, 75А.ч като нищо ще живее 3.5-4години.)
- по-голям толеранс към неизправностите на ел. инсталацията (неточно зарядно напрежение, големи контактни съпротивления в клемите поради окисление)
- да оказваме помощ при запалването на други автомобили

Гаражни легенди:
- Големият акумулатор няма да се зарежда достатъчно от наличния алтернатор - НЕВЯРНО! Изправен алтернатор зарежда еднакво добре батерии със всякакъв капацитет. По-големите се зареждат по-бавно, но и също толкова по-бавно се изтощават от консуматорите, така че при нормална експлоатация е все едно.
- Големият акумулатор претоварва алтернатора, стартера или нещо друго - НЕВЯРНО! Единственото, за което наистина допринася, е възможността да изгорим стартера с по-продължително въртене на неизправен двигател без необходимите паузи между опитите.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

amplified

Супер, мерси на всички :) Чакам другата седмица да ми кажат едни цени и действам :P

amplified

77Ah се намести като у тях, даже има още много място  :))

Иван Вълков

Честито за Exide - а, отличен избор.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!