Премахване на EGR клапан

Започната от meto_71, 18 Май 2014 22:54:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

meto_71

Здравейте, имам Ford Mondeo 2.2 TDCi 150 к.с. 2006 г. с електронен ЕГР клапан. Някой може ли да даде съвет къде могат да го изолират и премахнат в Стара Загора?

hotblooded

Цитат на: meto_71 в 18 Май 2014 22:54:26
Здравейте, имам Ford Mondeo 2.2 TDCi 150 к.с. 2006 г. с електронен ЕГР клапан. Някой може ли да даде съвет къде могат да го изолират и премахнат в Стара Загора?
Не, не могат да го премахнат. Може да бъде изолиран със "заглушка", но ще дава грешка и висок разход на гориво...
Какво стана колега - клапана сдаде фронта? каква точно грешка даде и каква е повредата. Аз прекарах зор с тоя клапан и мога да ти помогна, но трябва да знам точно какво прави тоя клапан. Предполагам че вкарва колата в авариен режим - това значи че по някаква причина не отваря... при мен беше замърсена механичната част,  има случаи на строшени зъбни колелца от механизма, но ако има налични за модел - могат да се изработят! Аз имам налични и ще ги дам за модел, ако това е проблема... Може да е сгънало ел-моторчето - човече, ако е така- като всяко ел.моторче и това се пренавива и то за смешни пари спрямо цената на нов клапан. Впрочем - извън МП, от и-бей клапана може да бъде намерен и за 1/2 от цената на МП - така направих аз, защото след като реших проблема с неотварянето, се появи друг - незатваряне... въпреки че и този проблем можеше да се реши без смяна - играх на сигурно и поръчах нов клапан.

hotblooded

Koлега, ето и нов клапан, доста по евтин от МП....

Но, преди да го поръчаш - кажи какъв е проблема, може и да спестиш парите....

muthant

Здравейте колеги.И аз имам проблем с ЕГР клапана.При рязко подаване на газ мотора прекъсва.При потегляне на 1-ва от светофар понякога гасне.Разбрах,чр клапана не работи след като закачих колата на диагностика.Та,свалих клапана и с кореселин и четка за зъби го излъсках до блясък .Отворих и механичната част където са зъбните колелца за проверка.Сглобих всичко и го поставих отново.Резултата -нулев.Пак прекъсва и ми дава грешка.Когато изключа куплунга на ЕГР клапана се оправя работата на мотора ,но ми дава грешка.Въпросът ми е - какво управлява мотора и къде е електрониката.Защото само това не разглобих.Въобще възможно ли е ремонта на електрическия ЕГР клапана? Благодаря.

muthant

Възможно ли е да ми е запушен филтъра за твърди частици и ако имам къде се намира.Лягах под колата ,след меката връзка тръгва тръба и стига до гърнето.

hotblooded

С кУреселин и четка само не става. Помага но само временно. При мен уж се получи като го дадох на почистване на място където чистят глави и блокове преди ремонт - някакъв специален разтвор + ултразвук. Но междувременно бях поръчал нов клапан от Англия и ми го донесоха, та го смених.   При мен първо механизма се беше напълнил с боклук, изчистих го, но след време започна да блокира отоврен

kurti kurtev

Здравей колега! Карам Мондео/TDCI/2.O/130k/2006г. При мен проблема е същия. Забива и гасне от място ако отпусна по рязко съединителя. Сменях дюзи от качествен сервиз..колектор,EGR,турбо всичко съм изчистил. Не свети нищо, добре работи и се държи на пътя. Купих нов EGR от ebay...започна да пуши яко от стария никакъв пушек нямаше.Предлагат две пластини за затапване с малък отвор и без отвор...някаква идея коя е по добра за електронен EGR? Извинявай отплеснах се малко,проблема ми е сходен с твоя.....ти откри ли причината? Благодаря предварително!!!

Ozzie

идея за залъгалка за ЕГР клапана
https://clubford.org/forum/viewtopic.php?p=526716#p526716

моя също е с някаква залъгалка, но майстора ми така и не каза какво е направил, само ми каза "Нямаш ЕГР", а преди това, като я беще запалил, след като му изгоря намотката, ми каза "експериментирам с едно съпротивление".
Повече подробности не дава.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Тези залъгалки явно вършат работа или поне така съм чувал. Моята постоянно ми записва грешка в ламбда сондата на катализатора и ми казаха, че с някакво съпротивление нещата заспивали. Обаче какво е съпротивлението, така и не разбрах.